Визначення раціональних параметрів технологічного процесу виробництва оздоблювальних напівфабрикатів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.37470Ключові слова:
піна, емульсія, піноемульсійна система, напівфабрикат, гомогенізація, піноутворююча здатність, механічна міцністьАнотація
Представлено аналіз експериментальних даних щодо визначення параметрів технологічного процесу виробництва оздоблювальних напівфабрикатів на основі рослинних олій. Визначено основні критерії контролю виробництва оздоблювальних напівфабрикатів, узагальнено результати досліджень параметрів відновлення молочної сировини, параметрів гомогенізації емульсії, що дозволяють отримати напівфабрикат, збивання якого забезпечує високу піноутворюючу здатність, стійкість піни та механічну міцність піни оздоблювальних напівфабрикатів
Посилання
Prosekov, A. J. (2001). Physical and Chemical Fundamentals obtain pyschevyh produktov with pennoy strukturoy. Kemerovo, 172.
Kandabaev, V. V. (2002). Investigation of technology development and production in dairy sbyvnoho Semi-rastytelnoy basis. Kiev, 168.
Dickinson, E., Walstra, P. (Eds.) (1993). Competitive adsorption in protein stabilized emulsions containing oil-soluble and water-soluble surfactants // Food Colloids and Polymers: Stability and Mechanical Properties, 312–322. doi: 10.1533/9781845698270.312
GOST 26889-86 produkty pyschevye and vkusovye. Sharing specified by Definition CONTENT nitrogen by Keldalya (1986). intr. 1.1.87. Moscow: Izd standartov, 4.
Kafka, B. V., Lurie, Y. S. (1988). Control of technological confectionary production. Moscow: Pyschevaya Promyshlennost, 207–208.
Horalchuk, A. B., Pyvovarov, P. P., Grinchenko, A. A., Fine, M. I., Polevych, V. V., Gursky, P. V. (2006). Rheological methods of raw foods and automation of payments rheological characteristics. University of food. and trade. Kharkiv, 63.
Omel'chenko, S. B., Goralchuk, A. B., Hrynchenko, O. O. (2014). Argumentation of emulsifier part in the recipe of foam and emulsion dairy products containing vegetable fats. The Advanced Science Journal, 2014 (7), 28–32. doi: 10.15550/asj.2014.07.028
Omelchenko, S. B., Horalchuk, A. B. (2013). Rationale prescription composition of milk penoэmulsyonnыh produktov s Using rastytelnыh fats. Sat. scientific. Labor. Horalchuk materials Mezhdunarodnoy scientific conference. Saratov, 1, 141–147.
Izmailova, V. N., Yampolskaya, G. P., Summ, B. D. (1985). Poverhnostnye phenomenon in belkovyh systems. Moscow: "Nauka", 270.
Markov, A. S. (2006). Development and evaluation of tovarovednaya sbyvnyh otdelochny'h polufabrykatov based on rastytelnyh cream, vitamin obohaschennyh. Kiev, 130.
Ermosh, L. G. (1996). Technological Fundamentals slyvochnyh production and belkovyh creams and supplements rastytelnyh Using. Kiev, 221.
Omel'chenko, S. B., Goralchuk, A. B., Zhuravlev, S. V. (2014). The influence of process parameters on the formation of interfacial adsorption layers system «Skim milk - surfactants» French Journal of Science and Education. French journal of Scientific and Educational Research, 2 (12), 322–344.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Світлана Борисівна Омельченко, Андрій Богданович Горальчук, Наталя Василівна Федак
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.