Визначення раціональних параметрів технологічного процесу виробництва оздоблювальних напівфабрикатів
DOI :
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.37470Mots-clés :
піна, емульсія, піноемульсійна система, напівфабрикат, гомогенізація, піноутворююча здатність, механічна міцністьRésumé
Представлено аналіз експериментальних даних щодо визначення параметрів технологічного процесу виробництва оздоблювальних напівфабрикатів на основі рослинних олій. Визначено основні критерії контролю виробництва оздоблювальних напівфабрикатів, узагальнено результати досліджень параметрів відновлення молочної сировини, параметрів гомогенізації емульсії, що дозволяють отримати напівфабрикат, збивання якого забезпечує високу піноутворюючу здатність, стійкість піни та механічну міцність піни оздоблювальних напівфабрикатів
Références
Prosekov, A. J. (2001). Physical and Chemical Fundamentals obtain pyschevyh produktov with pennoy strukturoy. Kemerovo, 172.
Kandabaev, V. V. (2002). Investigation of technology development and production in dairy sbyvnoho Semi-rastytelnoy basis. Kiev, 168.
Dickinson, E., Walstra, P. (Eds.) (1993). Competitive adsorption in protein stabilized emulsions containing oil-soluble and water-soluble surfactants // Food Colloids and Polymers: Stability and Mechanical Properties, 312–322. doi: 10.1533/9781845698270.312
GOST 26889-86 produkty pyschevye and vkusovye. Sharing specified by Definition CONTENT nitrogen by Keldalya (1986). intr. 1.1.87. Moscow: Izd standartov, 4.
Kafka, B. V., Lurie, Y. S. (1988). Control of technological confectionary production. Moscow: Pyschevaya Promyshlennost, 207–208.
Horalchuk, A. B., Pyvovarov, P. P., Grinchenko, A. A., Fine, M. I., Polevych, V. V., Gursky, P. V. (2006). Rheological methods of raw foods and automation of payments rheological characteristics. University of food. and trade. Kharkiv, 63.
Omel'chenko, S. B., Goralchuk, A. B., Hrynchenko, O. O. (2014). Argumentation of emulsifier part in the recipe of foam and emulsion dairy products containing vegetable fats. The Advanced Science Journal, 2014 (7), 28–32. doi: 10.15550/asj.2014.07.028
Omelchenko, S. B., Horalchuk, A. B. (2013). Rationale prescription composition of milk penoэmulsyonnыh produktov s Using rastytelnыh fats. Sat. scientific. Labor. Horalchuk materials Mezhdunarodnoy scientific conference. Saratov, 1, 141–147.
Izmailova, V. N., Yampolskaya, G. P., Summ, B. D. (1985). Poverhnostnye phenomenon in belkovyh systems. Moscow: "Nauka", 270.
Markov, A. S. (2006). Development and evaluation of tovarovednaya sbyvnyh otdelochny'h polufabrykatov based on rastytelnyh cream, vitamin obohaschennyh. Kiev, 130.
Ermosh, L. G. (1996). Technological Fundamentals slyvochnyh production and belkovyh creams and supplements rastytelnyh Using. Kiev, 221.
Omel'chenko, S. B., Goralchuk, A. B., Zhuravlev, S. V. (2014). The influence of process parameters on the formation of interfacial adsorption layers system «Skim milk - surfactants» French Journal of Science and Education. French journal of Scientific and Educational Research, 2 (12), 322–344.
Téléchargements
Publié-e
Numéro
Rubrique
Licence
(c) Tous droits réservés Світлана Борисівна Омельченко, Андрій Богданович Горальчук, Наталя Василівна Федак 2015
Cette œuvre est sous licence Creative Commons Attribution 4.0 International.
Our journal abides by the Creative Commons CC BY copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons CC BY, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.