Розрахунок економічної ефективності впровадження вдосконалених методик товарознавчої оцінки томатних овочів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.53121Ключові слова:
економічна ефективність, господарська діяльність, переробне підприємство, методи оцінки якостіАнотація
Економічно обґрунтовано доцільність використання розроблених методів контролю якості свіжих овочевих культур та продуктів їх переробки при проведенні товарознавчої оцінки. Доведено, що нові методи мають меншу вартість порівняно з методикою-аналогом. Визначено економічний ефект від їх впровадження, який досягається за рахунок необхідності залучення складного обладнання та спеціалістів високої кваліфікації
Посилання
Golubev, A. (2003). Theoretical foundations of effective agricultural production, AIC: economy, management, 12, 23–31.
Borshch, V. I. (2012). Analytical tools for assessing the effectiveness of enterprise management systems in the innovation economy. Proceedings of Odessa Polytechnic University, 2 (39), 318–325.
Voronin, O. (2007). Method for determination of summary measure of economic efficiency of production. Economist, 4 (246), 57–62.
Goncharov, V. M. (2007). Efficiency measures in the context of a market economy in Ukraine: problems and improving concept. Economist, 8 (250), 10–13.
Pidlisetskiy, G., Tovstopyat, V. (2008). Economic problems of technical provision of agriculture, Ukrainian economy, 11, 81–87.
Biloshkurskyi, M. V. (2010). The methodology for evaluating the effectiveness of economic activity in crisis management companies. Uman, 180.
Gutorova, I. V. (2010). Competition as an economic category and its features in the agricultural sector. Bulletin ZSTU, a series of "Economics", 3 (53), 46–50.
Burlaka, O. P. (2011). Theoretical foundations of competitiveness of the agricultural enterprise. Technological audit and production reserves, 2 (2), 24–27.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Дмитро Миколайович Одарченко, Світлана Олександрівна Скібіна, Володимир Іванович Михайлик, Євгенія Борисівна Соколова
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.