ВИЗНАЧЕННЯ ВІДНОСНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ПІД ЧАС ПРОРОЩУВАННЯ
Ключові слова:
пшениця, деформація, в’язкість борошняної суспензії, структурно-механічні власти- вості.Анотація
У статті запропоновано метод визначення структурно-механічних властивостей зерна пшениці під час пророщування за рахунок дослідження відносної деформації зерна при стисканні та постійному Одеська національна академія харчових технологій навантаженні. Обґрунтовано доцільність використання відносної деформації в якості характеристики структурно-механічних властивостей зерна під час пророщування. Показано вплив терміну пророщу-
вання на структурно-механічні властивості зерна.
Посилання
[Електронний ресурс]./ – Склад та властивості зерна – Режим доступу: <http://poteme.com.ua/tekhnologieskie-temy/tekhnologiya-i-obladnannya-pererobki-ta-zberigannyasilskogospodarskoji- produktsiji/2125-sklad-ta-vlastivosti-zerna.html>
[Електронний ресурс]./ – Структурно-механические свойства. Прочность зерна (часть 1) – Режим доступу <http://girls4gilrs.ru/tehnologiya-muki/1749-strukturno-mehanicheskie-svoystva-prochnost-zernachast-1.html>
Фоміна І.М, Парфірова О.В. Використання капілярних віскозиметрів ВПЖ для вимірювання в’язкості клейстеризованої борошняної суспензії пшениці під час її пророщування // «Сучасні на- прямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв», ХНТУСГ ім. П. Василенка, 10-11 листопада 2011 р. – С. 173-178.