ВИЗНАЧЕННЯ ВІДНОСНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ПІД ЧАС ПРОРОЩУВАННЯ

Autor/innen

  • I. М. Фоміна Одесская национальная академия пищевых технологий, Ukraine
  • О. О. Ізмайлова
  • Д. С. Щуцька

Schlagworte:

пшениця, деформація, в’язкість борошняної суспензії, структурно-механічні власти- вості.

Abstract

У статті запропоновано метод визначення структурно-механічних властивостей зерна пшениці під час пророщування за рахунок дослідження відносної деформації зерна при стисканні та постійному Одеська національна академія харчових технологій навантаженні. Обґрунтовано доцільність використання відносної деформації в якості характеристики структурно-механічних властивостей зерна під час пророщування. Показано вплив терміну пророщу-
вання на структурно-механічні властивості зерна.

Literaturhinweise

[Електронний ресурс]./ – Склад та властивості зерна – Режим доступу: <http://poteme.com.ua/tekhnologieskie-temy/tekhnologiya-i-obladnannya-pererobki-ta-zberigannyasilskogospodarskoji- produktsiji/2125-sklad-ta-vlastivosti-zerna.html>

[Електронний ресурс]./ – Структурно-механические свойства. Прочность зерна (часть 1) – Режим доступу <http://girls4gilrs.ru/tehnologiya-muki/1749-strukturno-mehanicheskie-svoystva-prochnost-zernachast-1.html>

Фоміна І.М, Парфірова О.В. Використання капілярних віскозиметрів ВПЖ для вимірювання в’язкості клейстеризованої борошняної суспензії пшениці під час її пророщування // «Сучасні на- прямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв», ХНТУСГ ім. П. Василенка, 10-11 листопада 2011 р. – С. 173-178.

Veröffentlicht

2015-04-05

Ausgabe

Rubrik

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА, ВИГОТОВЛЕННЯ ЗЕРНОВИХ ВИРОБІВ ТА КОМБІКОРМІВ