ОБГРУНТУВАННЯ РЕЖИМНИХ ПАРАМЕТРІВ ПРОЦЕСУ СТЕРИЛІЗАЦІЇ ПАШТЕТІВ ІЗ М'ЯСА ІНДИКІВ
Schlagworte:
горизонтальний автоклав, термічна обробка, оптимізація, кореляційно-регресійний аналізAbstract
У статті наведено аналітичні дослідження щодо оптимізації основних технологічних параметрів процесу стерилізації паштетів із м’яса індиків за допомогою статистичної методики рототабельного центрально-композиційного планування багатофакторного експерименту. В результаті досліджень
було встановлено раціональні робочі параметри досліджуваного обладнання за умови зменшення часу на організацію означеної термічної обробки та підвищення якості вихідної продукції.
Literaturhinweise
Гуркина У. Мировой рынок мяса индейки / У. Гуркина // Международный сельскохозяйственный журнал. – 2009. – № 1. – С. 47–48.
Беляева М.А. Исследование тепловой обработки м’яса методом системного анализа / М.А. Беляева // Мясная индустрия. – 2004. – № 7. – С. 53–55.
Мельников С.В. Планирование эксперимента в исследовании сельскохозяйственных процессов / Мельников С.В., Алешкин В.Р., Рощин П.М. – Л.: Колос, 1972. – 199 с.
Бондарь А.Г. Планирование эксперимента при оптимизации процессов химической технологии (алгоритмы и примеры ) : учеб. пособие / Бондарь А.Г., Статюха Г.А., Потяженко И.А. – К.: Высш. школа, 1980. – 264 с.
Дрейп Н. Прикладной регрессионный анализ. Кн. 1, 2 / Н. Дрейп, Г. Смит. – М.: Мир, 1981. – 252 с.
Бараз В.Р. Корреляционно-регрессионный анализ связи показателей коммерческой деятельности с использованием программы Excel : учеб. пособие. – Екатеринбург: УГТУ-УПИ, 2005. – 102 с.