ЗАСТОСУВАННЯ АЛЬМАНДИНУ У ВОДООЧИЩЕННІ ПІД ЧАС ВИРОБНИЦТВА АЛКОГОЛЬНИХ ТА БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ

Autor/innen

  • С. І. Олійник Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • В. Л. Прибильський Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • Н. М. Чуприна Національний університет харчових технологій, Ukraine

Schlagworte:

підготовлена вода, фільтрування, водоочищення, напої, технологічні параметри, ефективність

Abstract

Досліджено та встановлено ефективність застосування фільтрувального природного мінералу альмандину під час фільтрування води, що дасть змогу забезпечити високу якість води підготовленої та готової продукції на її основі.

Literaturhinweise

Рябчиков, Б.Е. Современные методы подготовки воды для промышленного и бытового использования [Текст] / Б.Е. Рябчиков. – М.: ДеЛи принт, 2004. – 301 с.

Олійник С.І. Інноваційна технологія фільтрування води для виробництва лікеро-горілчаної продукції./ С.І. Олійник, В.П. Ковальчук, Т.І. Опанасюк, О.М. Ловягін// Наукові праці ОНАХТ. – 2012. –Т. 2. – № 42. – С. 335–237.

Бузаева М.В. Очистка поверхностных вод с помощью природных сорбентов / М.В. Бузаева, В.Т. Письменко, Е.С. Климов// Естественные и технические науки. – 2010, – № 1, – С. 115–116.

Мартемьянов Д.В. Определение сорбционных характеристик различных минералов при извлечении ионов As5+, Cr6+, Ni2+ из водных сред / Мартемьянов Д.В., Галанов А.И., Юрмазова Т.А. // Фундаментальные исследования. – 2013. – № 8 (часть 3). – С. 666-670.

Бузаева М.В. Сорбционные свойства опоки, доломита и шунгита по отношению к катионам никеля/ М.В. Бузаева, Е.Н. Калюкова, Е.С. Климов// Изв. вузов. Химия и химическая технология. – 2010. – Т.

– № 6. – С. 40–42.

Правила усталеної практики 15.9-37-092:2006 Виробництво горілок і горілок особливих і напоїв лікеро-горілчаних. Застосування фільтрувальних елементів, антрацитового фільтранту, активного ву-

гілля S-835. – [Текст]. – Введ. 2007-01-01. – К.: Украгростандартсертифікація, 2007. – 13 с.

Технологічний регламент на виробництво горілок і лікеро-горілчаних напоїв: ТР У 18.5084-96. – К.: УкрНДІспиртбіопрод, 1996. – 330 с.

Ярошевская Н.В. Сопоставительная оценка халцедона и кварцевого песка как фильтрующих материалов./ Н.В. Ярошевская, В.В. Гончарук, Т.В. Кармазина, Е.В. Сребродольская, О.Г. Швиденко, В.Я. Каганов //Химия и технология воды. – 2006, – Т. 28, – № 5, – С. 472 – 480.

СОУ 15.9-37-237:2005 Вода підготовлена для лікеро-горілчаного виробництва. Технічні умови. – [Текст]. – Введ. 2006-01-01. – К.: Украгростандартсертифікація, 2006. – 26 с.

Інструкція по хіміко-технологічному контролю лікеро-горілчаного виробництва. – К.: УкрНДІспиртбіопрод, 1999. – 459 с.

Veröffentlicht

2015-04-07

Ausgabe

Rubrik

НОВІ ТЕХНІЧНІ ТА ТЕХНОЛОГІЧНІ РІШЕННЯ У ВИНОРОБСТВІ