ХАРАКТЕРИСТИКА ЗБАГАЧЕНИХ НАПОЇВ НА ОСНОВІ ФРУКТОВИХ ТА ОВОЧЕВИХ НАПОВНЮВАЧІВ

Autores/as

  • І. А. Устенко Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine

Palabras clave:

збагачені напої, харчові волокна, пектинові речовини, фруктові та овочеві наповнювачі, водоутримна здатність, нетепловий спосіб концентрування, мікробіологічна стабільність

Resumen

У статті наведено характеристику нових збагачених напоїв на основі фруктових та овочевих наповнювачів. Технологія виробництва наповнювачів заснована на щадному нетепловому фізичному відділенні певної частки води з яблучних вичавків і гарбуза. Розглянуто переваги збагачених напоїв.

Biografía del autor/a

І. А. Устенко, Одеська національна академія харчових технологій

канд. техн. наук, доцент Одеська національна академія харчових технологій, м. Одеса

Citas

Тележенко, Л.Н. Биологически активные вещества фруктов и овощей и их сохранение при переработке [Текст] / Л.Н. Тележенко, А.Т. Безусов. – О.: Изд-во «Optimum», 2004. – 268 с.

Пат. 55945А Україна, МКИ7 А 23 L 2/02. Спосіб отримання непрозорих функціональних напоїв [Текст] / Безусов А.Т., Тележенко Л.М., Устенко І.А.; заявники і патентовласники Безусов А.Т., Тележенко Л.М., Устенко І.А. – № 2002076336; заявл. 30.07.2002; опубл. 15.04.2003, Бюл. № 4.

Устенко, І.А. Збагачення соковмісних напоїв харчовими волокнами [Текст] / І.А. Устенко, А.Т. Безусов // Харчові технології–2005: зб. тез Міжнар. наук.-практ. конф. – О.: ОНАХТ, 2005. – С. 13.

Устенко, І.А. Технологія збагачених відновлених соків з м’якоттю [Текст] / І.А. Устенко // Харчові технології–2006: зб. тез Міжнар. наук.-практ. конф. – О.: ОНАХТ, 2006. – С. 12.

Publicado

2015-04-04

Número

Sección

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ І ГІДРОБІОНТІВ