ВИЗНАЧЕННЯ АНТИОКСИДАНТНОЇ АКТИВНОСТІ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ

Autores/as

  • Г. А. Селютіна Харківський державний університет харчування та торгівлі, Ukraine
  • О. В. Виродова Харківський державний університет харчування та торгівлі, Ukraine
  • Т. В. Щербакова Харківський державний університет харчування та торгівлі, Ukraine

Palabras clave:

антиоксидантна активність, коренеплоди редьки, екстракт

Resumen

Проведено визначення антиоксидантної активності редьки. Результати досліджень антиоксидантної активності водно-спиртових екстрактів різних сортів редьки, поширених в Україні, представлено у статті. Встановлено, що два сорти редьки Серце дракона і Марушка володіють антиоксидантною активністю. Це пояснюється високим вмістом у їхньому складі речовин із високими антиоксидантними властивостями.

Citas

Joshipura K. The effect of fruit and vegetable intake on risk of coronary heart disease // Ann. Intern. Med. – 2001. – Vol. 134. – Р. 1106-1114.

Sun J. Antioxidant and antiproliferative activities of common fruits // J. Agric. Food Chem. – 2002. – Vol. 50. – P. 7449-7454.

Тютюнников Б. Н. Химия жиров. – М.: Колос, 1992. – 448 с.

Ушкалова В.Н. Стабильность липидов пищевых продуктов. – М.: Агропромиздат, 1988. – 152 с.

Могилевич М.М. Окисление и окислительная полимеризация непределных соединений. – М.: Химия, 1990. – 239 с.

Денисов Е.Т. Кинетика гомогенных жидкофазных реакций. – М.: Химия, 1991. – 483 с.

Publicado

2015-04-04

Número

Sección

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ І ГІДРОБІОНТІВ