БІОЛОГІЧНА ОЦІНКА НОВИХ ВИДІВ КОРМОВИХ ДОБАВОК
Palabras clave:
кормові добавки підвищеної біологічної цінності, некондиційна рибна сировина, во- дорості, зернова сировина, екструдування, показники якості, середньодобовий приріст маси, конверсія корму.Resumen
Розглянуто спосіб виробництва кормових добавок підвищеної біологічної цінності для сільськогосподарських тварин та птиці з використанням некондиційної рибної сировини і водоростей. Представлено результати вивчення основних показників якості та кормових переваг нових видів кормових добавок підвищеної біологічної цінності.
Citas
Бабенко Н. О рыбной муке и ее фальсификатах [Електронный ресурс]. – Режим доступа: http://softagro. com/kormoproizvodstvo/o-rybnoj-muke-i-ee-falsifikatax.html
Щербакова О. Вторичные продукты пищевой промышленности в функциональных комбикормах [Текст] / О. Щербакова, О. Казакова // Комбикорма. – 2011. – № 8. – С. 75.
Термопластическая экструзия: научные основы, технология, оборудование [Текст] / Под редакцией А.Н. Богатырева и В.П. Юрьева. – Москва: Ступень, 1994. – 196 с.
Остриков А.Н. Экструзия в пищевой технологии [Текст] / А.Н. Остриков, О.В. Абрамов, А.С. Рудометкин. – СПб.: ГИОРД, 2004. – 288 с.
Єгоров Б.В. Розробка технології виробництва функціональних кормових добавок [Текст] / Б.В. Єгоров, Т.В. Бордун, А.І. Шарова, В.П. Михайлова // Наукові праці ОНАХТ. – О., 2013. – Вип. 44, т. 1. – С. 20 – 26.