ВИКОРИСТАННЯ ФІТОПОРОШКУ З КОРІННЯ ГОРЦЯ ЗМІЇНОГО У ТЕХНОЛОГІЯХ ПРЯНИЧНИХ ВИРОБІВ

Auteurs-es

  • Н. Ю. Ярошенко Одесская национальная академия пищевых технологий, Ukraine

Mots-clés :

біологічно активні речовини, борошняні кондитерські вироби, антиоксиданти, флавоноїди, катехіни, корінь горця зміїного, харчові волокна

Résumé

У статті розглядається можливість використання та розроблення технології виробів підвищеної харчової цінності фітопорошку з коріння горця зміїного, як джерела функціональних інгредієнтів у ре цептурах пряничного тіста.

Références

Бровкина Е. Детская еда и «взрослые» проблемы. / Продукты питания. 2003. – № 9–10. – С. 13–18.

Выродов И.П. Геронтологические основы рационального питания и оздоровления организма. / Известия вузов. Пищевая технология. 2001. – № 2–3. – С. 77–81.

Гичев Ю.Ц. Общие представления о биологической и фармакологической роли микронутриентов Введение в общую микронутриологию. – Новосибирск, 1998. – С. 29–91.

Дидух Н.А. Антиоксидантний комплекс для обогащения ферментированных молочно-зерновых напитков геродиетического назначения. Зернові продукти і комбікорми. 2008. – № 1, – С. 21–26.

Касьянов Г.И. Технология продуктов питания для людей пожилого и преклонного возраста. Ростов Н/Д: Март, 2001. – 192 с.

Ван Моурик СВ. Мировой рынок пищевых добавок – состояние и перспективы. / Продукты & ингредиенты. 2004. – № 2. – С. 6–8.

Пересічний М.І., Кравченко М.Ф. Чорноморська водорость зостера та продукт її перереробки «Біостар» і пектин-зостерин – перспективні компоненти харчових продуктів. Матер, наук.-практ. конф. 25 листоп. 1999 р. «Товарознавство наука, практика та перспективи розвитку в умовах ринку». К.: КДТЕУ, 1999.

Позняковский В.М. Гигиенические основы питания, безопасность и экспертиза продовольственных товаров. Новоссибирск : Изд.-во Новосиб. ун.-та, 1999. – 448 с.

Смоляр В.І. Фізіологія та гігієна харчування. – К.: Здоров'я. – 2000. – 232 с.

Донченко Л.В. Влияние пектиновых веществ на качественные показатели печенья. Междунар. науч. конф. «Рац. пути использ. вторнч. ресурсов АПК», Краснодар, 23-26 сент., 1997: Тез. докл.-Краснодар, 1997. – С. 120.

Козлова Т.С. Чиркина Т.Ф., Золотарева A.M., Пластинина З.А. Возможность использования биологически активного сырья в производстве хлебобулочных и мучных кондитерских изделий. 4 Междунар. симп. «Экол. человека: пищ. технол, и продукты», 25-28 окт., 1995: Тез, докл. – М.: Видное,1995. – С. 57–159.

Лазарева Л.В. Применение пектинов в производстве хлебопекарных изделий. / Пищевые продукты. 1995. – № 5. – С. 10.

Publié-e

2015-04-06

Numéro

Rubrique

ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЙ ТА СТВОРЕННЯ НОВИХ ПРОДУКТІВ У ХАРЧОВІЙ, ХЛІБОПЕКАРСЬКІЙ І КОНДИТЕРСЬКІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ