ФОСФОЛІПІДИ У ФУНКЦІОНАЛЬНОМУ ХАРЧУВАННІ

Автор(и)

  • Ф. І. Дейнека Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна
  • Л. Ю. Авдєєва Національний університет біоресурсів і природокористування України, Україна

Ключові слова:

функціональне харчування, фосфоліпіди, поліненасичені жирні кислоти

Анотація

У статті наведено аналітичний огляд літературних даних щодо актуальності розвитку напрямку функціонального харчування у структурі виробництва харчових продуктів, а також обґрунтовано значення використання фосфоліпідів у функціональному харчуванні.

Посилання

Функциональные продукты питания /Под ред. В.И. Теплова. – М.: А-Приор, 2008. – 240 с.

Тутельян В.А. Функциональные жировые продукты в структуре питания / В.А. Тутельян, А.П. Нечаев, А.А. Кочеткова // Масложировая промышленность. – 2009. – № 6. – С. 6–9.

Лисицын А.Б. Функциональные продукты на мясной основе/ А.Б. Лисицын, A.B. Устинова, Н.Е. Белякина // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2007. – № 8, – С. 59–64.

Юдина С.Б. Технология продуктов функционального питания. – М.: ДеЛи принт, 2008. – 280 с.

Арутюнян Н.С., Корнена Е.П. Фосфолипиды растительных масел. – М.: Агропромиздат, 1986. – 256 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-06

Номер

Розділ

БІОТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКТІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА БАД