ВИКОРИСТАННЯ ПОРОШКІВ КАЛИНИ, ГОРОБИНИ ТА ОБЛІПИХИ В ТЕХНОЛОГІЇ БІСКВІТНОГО НАПІВФАБРИКАТУ
Kulcsszavak:
бісквітний напівфабрикат, бісквітні вироби, плодові порошки, калина, горобина, обліпихаAbsztrakt
У статті розглянуто доцільність використання порошків калини, горобини та обліпихи як біологічно активної добавки в технології бісквітного напівфабрикату для підвищення харчової цінності продукції. Встановлено вплив плодових порошків на фізико-хімічні (вологість, пористість, кислотність, упікання, коефіцієнт підйому, стискуваність, крихкуватість та рівень замакання) і органолептичні показники.
Hivatkozások
Плотникова Т.В. Плодово-ягодные порошки в мучных изделиях /Т.В. Плотникова, Е.В. Тяпкина //Продукты&Ингредиенты. – 2006. – №2. – С. 20-21.
Дорохович В.В. Застосування морквяного соку при розробленні бісквітів функціонального призначення / В.В. Дорохович // Продукты&Ингредиенты. – 2013. – № 8. – С. 22-23.
Иоргачева Е.Г. Влияние мучных композитных смесей на показатели качества бисквитных полуфабрикатов / Е.Г. Иоргачева, О.В. Макарова, Е. Котузаки, Н. Кожокарь // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2010. – № 3. – С. 17-21.
Оболкина В.И. Рябина в кондитерских изделиях / В.И. Оболкина, И.И. Сивный // Продукты&Ингредиенты. – 2011. – № 11. – С. 30-31.
Яковлева Т.П. Пищевая и биологическая ценность плодов обліпихи / Т.П. Яковлева, Е.Ю. Филимонова // Пищевая промышленность. – 2011. – № 2. – С. 11-13.
Павлов А.В. Сборник рецептур мучных кондитерских и булочных изделий для предприятий общест- венного питания. – М.: Экономика, 1982. – 720 с.
Мирошник Ю.А. Масляний напівфабрикат для борошняних кондитерських виробів / Ю.А. Мирошник, А.В. Гавриш, В.Ф. Доценко // Наукові праці ОНАХТ. – 2013. – Вип. 44, Т. 1. – С. 170-175.