ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ РІПАКОВОГО ЖМИХУ В КОМБІКОРМОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ

Авторы

  • В. О. Лакіза Одесская национальная академия пищевых технологий, Ukraine
  • В. Ю. Соколов
  • К. А. Самофал
  • В. О. Єрмакова
  • Ю. О. Чурсінов

Ключевые слова:

комбікорм, жмих, шрот, поживна цінність, вологість, жир, протеїн, клітковина

Аннотация

Розглянуто особливості комбікормового ринку АПК України та можливість повної або часткової заміни соєвого жмиху і шроту на ріпаковий в рецептах комбікормів для тварин. Розроблено рецепти комбікормів для годівлі яєчних курей і беконної відгодівлі свиней, поживна цінність яких не поступаєть-
ся серійним рецептам. Встановлено, що введення ріпакового жмиху і шроту забезпечує необхідний рівень якості комбікормів.

Библиографические ссылки

Миончинский П.Н., Кожарова Л.C. Производство комбикормов. – 2-е изд., доп. и перераб. – М.: Агропромиздат, 1991. – 288 с.

Крохина В.А., Калашников А.П., Фисин В.И. Комбикорма, кормовые добавки и ЗЦМ для животных(состав и применение). Справочник. – М.: Агропромиздат, 1990. – 304 с.

Правила організації і ведення технологічного процесу виробництва комбікормової продукції. – Київ:Міністерство агропромислового комплексу України, Київський інститут хлібопродуктів, 1998. – 219 с.

Свеженцов А.И. Нормирование кормления сельскохозяйственных животных. Справочник : Днепропетровск «Наука и образование», 1998. – 280 с.

Торжинская Л.Р., Яковенко В.А. Технохимический контроль хлебопродуктов. – М.: Агропромиздат.1986. – 399 с.

Головин А., Кирилов М., Виноградов В., Кумарин С. Семена рапса и продукты его переработки в кормлении молочных коров // Комбикорма. – 2003. – №7. С. 49–50.

Егоров И., Пономаренко Ю. Рапсовый шрот в рационах птицы // Комбикорма, 2009. – №3, С. 58–59.

Єгоров Б.В. Сучасні тенденції розвитку виробництва комбікормів підвищення їх якості // Зернові продукти і комбікорми, 2012. – №3. С. 33–35.

Клименко Т.Є. Рослинні білкові корми: порівняльний аналіз, перспективи використання при вирощуванні ремонтного молодняку яєчних курей // Хранение и переработка зерна, 2010. – № 2. – С. 51– 52.

Лакіза O.B., Єрмакова В.О., Чурсінов Ю.О. Продукти переробки насіння ріпаку у виробництві комбікормів // Зернові продукти і комбікорми, 2012. – №3. – С. 38–43.

Пономаренко Ю. Рапс и продукты его переработки для птицеводства // Комбикорма, 2012. – № 4. – С. 57–59.

Опубликован

2015-04-05

Выпуск

Раздел

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА, ВИГОТОВЛЕННЯ ЗЕРНОВИХ ВИРОБІВ ТА КОМБІКОРМІВ