ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ РОСЛИННИХ ПОРОШКІВ
Ключові слова:
антиоксиданти, фолати, пребіотики, фітоекстрогени, функціональні порошкиАнотація
У статті наведена технологія отримання харчових порошків з рослинної сировини. Розроблена та освоєна технологія виробництва порошків із фруктів, овочів, що забезпечує одержання високоякісного продукту, в якому в концентрованому вигляді збережені всі інгредієнти вихідної сировини. Мають високу харчову цінність, легко засвоюються організмом, компактні, зберігаються тривалий час. Отримані харчові порошки не містять хімічних та інших інгредієнтів.
Посилання
Петрова Ж.А. Инновационная технология получения функциональных порошков из растительногосырья / Ж.А. Петрова // Збірник наук. праць Вінницького нац. аграр. університету. – 2012. – Вип. 11, Т. 2. – С. 351–355.
Снєжкін Ю.Ф. Технологія отримання функціональних рослинних порошків / Ю.Ф. Снєжкін, Ж.О. Петрова // Харчова промисловість. – 2011. – № 10, 11. – С. 133–138.
Патент України № 81076 МПК А23L 1/06. Фруктово-овочевий десерт швидкого приготування / Снєжкін Ю.Ф., Михайлик В.А., Михайлик Т.О., Петрова Ж.О.; заявник і патентовласник Інститут технічної теплофізики. Заявка № а200607722; заявл. 10.07.2006; опубл. 26.11.2007, Бюл. № 19. – 6 с.
Патент України № 81386 МПК А23L 1/06. Кисіль швидкого приготування / Снєжкін Ю.Ф., Михайлик Т.О., Петрова Ж.О., Михайлик В.А.; заявник і патентовласник Інститут технічної теплофізики. – заявка № а200502875; заявл. 29.03.2005; опубл. 25.12.2007, Бюл. № 21. – 4 с .
Wild J., Sutcliffe M, Schorah CJ, Levene M.I. Prevention of neural tube defects. Lancet 1997; 350: 30.