Algoritms intellectual development of bragorectification setting
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2013.19551Keywords:
bragorektifikatci settin, fuzzy logic, intelectual algorithms, linguistic approximationAbstract
This article is about bragorectification setting as a complex object of regulation, operating under uncertainty. From the viewpoint of analysis and synthesis automatic control BRS is complex machine of consistent-parallel structure. The analysis of existing control algorithms, discussed the advantages and disadvantages of these algorithms. A single of the most effective approaches to management based on intelligent algorithm. A linguistic approximation of the input and output signals bragorectification setting . A database of rules, including not stationary, many communication parameters and control the complexity of the object. Obtain a graphical representation of the surface response on the flow of steam and mash. The appropriateness of the approaches to the implementation of effective management strategies. Powered way to solve the problem by using intelligent systems.
References
- Стабников, В. Н. Ректификация в пищевой промышленности [Текст]/ В. Н. Стабников, А. П. Николаев, М. Л. Мандельштейн. - М.: Легкая и пищевая промышленность, 1982. - 232 с.
- Мандельштейн, М. Л. Математическая модель и статические характеристики ректификационной колонны [Текст]/ М. Л. Мандельштейн // Ферментная и спиртовая промышленность. - 1969. - №1. - С. 11-16.
- Цыганков, П. С. Ректификационые установки спиртовой промышленности [Текст]/ П. С Цыганков. - М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984. - 336 с.
- Смітюх, Я. В. Модель брагоректифікаційної установки як об’єкта керування [Текст]/ Я. В Смітюх, В. Д. Кишенько // Збірник наукових праць Кіровоградського Національного технічного університету. – 2004. – Вип. 15. – С. 229-234.
- Хакен, Г. М. Иерархии неустойчивостей в самоорганизующихся системах и устройствах [Текст]: пер. с англ. / Г. М. Хакен. – М.: Мир, 1985. – 423 с.
- Поспелов, Д. А. Ситуационное управление: теория и практика [Текст] / Д. А. Поспелов. – М.: Наука, 1986. – 288 с.
- Смітюх, Я. В. Оптимізація управління процесами брагоректифікації [Текст]/ Я. В. Смітюх // Автоматика. Автоматизація. Электротехнические комплексы и системы. – 2006. – №2. – С. 117-124..
- Смітюх, Я. В. Дослідження процесу брагоректифікації з позицій синергетичного підходу керування[Текст]/ Я. В Смітюх, В. Д. Кишенько // Харчова промисловість. – 2004. – №3. – С. 142.
- Кишенько, В. Д. Конспект лекцій з дисципліни «Інтелектуальні системи» [Текст] / В. Д. Кишенько. – К.: НУХТ, 2007. – 133 с.
- Иглин, С. П. Математические расчеты на базе MATLAB [Текст] / С. П. Иглин. – БХВ: Петербург, 2005. – 640 с.
- Stabnikov, V. N., Nikolaev, A. P., Mandelshteyn, M. L. (1982). Rectification food industry. Teoriya process machine intensification. M.: Light and Food Industry, 232.
- Mandelshteyn, M. L. (1969). Mathematical model and static specification of the distillation column. Enzyme and alcohol industry, 1, 11-16.
- Tsigankov, P. S. (1984). Distillation unit of the alcohol industry. M.: Light and Food Industry, 336.
- Smityuh, Y. V. (2004). Model brahorektyfikatsiynoyi settings as a control object. Proceedings of the Kirovograd National Technical University, Issue 15, 229-234.
- Haken, G. M. (1985). Synergetics. Hierarchy of instabilities in self-organizing systems and devices. Translation from English. New York: Wiley, 423.
- Pospelov, D. A. (1986). Contingency management: theory and practice. Moscow: Nauka, 288.
- Smіtyuh, Y. V. (2006). Optimіzatsіya management process bragorektifіkatsіі. Automation. Avtomatizatsіya. Electrical equipment and systems, 2 (18), 117-124.
- Smіtyuh, Y. V. (2004). Study process bragorektifіkation s positions ynergistically management approach. Food processing industry, 3, 142.
- Kishenko, V. D. (2007). Іntelektualnі System: Abstract lektsіy s subject "Іntelektual systems". K.: NUHT, 133.
- Iglin, S. P. (2005). Mathematical calculations based MATLAB. BHV: Petersburg, 640.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Дмитро Олексійович Стеценко
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The consolidation and conditions for the transfer of copyright (identification of authorship) is carried out in the License Agreement. In particular, the authors reserve the right to the authorship of their manuscript and transfer the first publication of this work to the journal under the terms of the Creative Commons CC BY license. At the same time, they have the right to conclude on their own additional agreements concerning the non-exclusive distribution of the work in the form in which it was published by this journal, but provided that the link to the first publication of the article in this journal is preserved.