ОРГАНІЗАЦІЯ КОМУНІКАЦІЙ В УПРАВЛІНСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ НА ОСНОВІ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Автор(и)

  • Н. В. Зайцева Донецький національний університет, м. Вінниця, Україна

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6407.11.2015.74772

Ключові слова:

комунікації, управлінська діяльність, інформаційні системи, автоматизація, інформаційний процес

Анотація

У статті розглянуті теоретичні основи організації комунікацій в управлінні, охарактеризовані головні перешкоди в здійсненні комунікаційного процесу, які можливо ефективно вирішити шляхом впровадження сучасних інформаційних технологій в управлінську діяльність. В роботі окреслені основні тенденції змін характеру комунікаційних процесів в сучасному суспільстві та нові вимоги до його здійснення. Обґрунтована необхідність використання сучасних інформаційних технологій в організації комунікацій в управлінській діяльності. Визначено зміну ролі та головних завдань комунікацій в управлінській діяльності.

У статті встановлено наявність гострої проблеми розриву між рівнем автоматизації виробничих процесів та управлінської праці в сучасній бізнес-практиці, наслідком якої є значне відставання в використанні сучасних інформаційних технологій в комунікаційному процесі управління. Сформульовані головні завдання моделювання організаційної автоматизованої системи управління. Охарактеризовані класи систем автоматизації управлінської діяльності, які безпосередньо підтримують налагодженість системи комунікацій у розрізі сфер та умов застосування, функціонала та рівня підтримки прийняття рішення менеджером. Також розглянуто роль та ефективність внутрішніх та зовнішніх інформаційних мереж організації комунікацій в управлінській діяльності. В статті розроблено систему організації комунікацій в управлінні на основі інформаційних технологій шляхом визначення основних інструментів здійснення комунікацій та критеріїв ефективності комунікацій в управлінській діяльності. 

Біографія автора

Н. В. Зайцева, Донецький національний університет, м. Вінниця

к.е.н., доцент

Посилання

Крылов А. Н. Коммуникационный менеджмент. Теория и практика взаимодействия бизнеса и общества / А. Н. Крылов – 2-е. – М.: Икар, 2015. – 352 с.

Туріянська М. М. Комунікації в системі управління знаннями / М. Туріянська // Вісник економічної науки України. – 2011. – № 2. – С.194-196.

Мескон М., Альберт М., Хедоури Ф. Основы Менеджмента / М. Мескон, М. Альберт, Ф. Хедоури. – М.: Дело, 2002. – 704 с.

Бражникова Г.Н. Некоторые проблемы коммуникационной составляющей процесса управления в организации / Г.Н. Бражникова// Инновации в науке. – 2012. –№13-2. – С. 5-11.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-06-25