ОСОБЛИВОСТІ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
Анотація
Мета. Розробити систему моделювання процесів управління на основі регулювання подання інформації управлінському персоналу для прийняття рішень у харчовій промисловості в екстремальних умовах.
Методика. У статті критично оцінено економічні показники, що використовуються у процесі управління. Розглянуто особливості процесів управління та їх моделювання на основі регулювання подання інформації управлінському персоналу для прийняття рішень у харчовій промисловості в екстремальних умовах. Наведено особливості управління харчовою промисловістю. Теоретичною основою були наукові концепції та теоретичні розробки вітчизняних і зарубіжних вчених у галузі управління. У процесі дослідження використовувалися такі методи: системний підхід та аналіз і синтез для визначення основних тенденцій процесів управління та економіко-математичні методи для моделювання процесів управління.
Результати. Теоретичні розробки, обґрунтування, висновки та пропозиції, які містяться в роботі, отримані автором самостійно на основі всебічного вивчення, аналізу й узагальнення теоретичного та практичного матеріалу, дослідження організації та ефективності. Використання системи екстремального управління в харчовій промисловості дозволить перевести процес прийняття рішень в оптимальну структуру за рахунок зниження інформаційно-психологічного навантаження ОПР, приймати більш зважені та якісні рішення, виключити неякісні рішення, прийняті в поспіху екстремальної ситуації.
Наукова новизна. Моделювання процесів управління, що базуються на основі регулювання подання інформації управлінському персоналу з метою прийняття рішень в екстремальних умовах у харчовій промисловості.
Практична значущість. Наведено структурну схему процесу управління харчовою промисловістю. Виявлені в результаті поглиблених досліджень процесів управління в харчовій промисловості зміни питомих ресурсозатрат на переробку різних інформаційних складових, перевантаження ОПР за умови її роботи в оптимальному режимі й коливань вхідного інформаційного навантаження.
Ключові слова: моделювання, ресурси, процес управління, процес прийняття рішення, екстремальне управління, харчова промисловість, інформація.Посилання
Кремлев Н.Д. Управление инновационными проектами / Н.Д. Кремлев, В.С. Ковшов,
Д.А. Марков. – М.: ИНФРА-М, 2009. – 327 с.
Kremlev, N.D., Kovshov, V.S. and Markov, D.A. (2009), Upravleniye innovatsionnymi proektami [Project Management innovatsion], INFRA-M, Moscow, Russia.
Антикризисное управление / Под ред. Э.М. Короткова. – М.: ИНФРА, 2007. – 620 с.
Korotkov, Е.M. Antikrizisnoye upravleniye [Antykryzys Management] (2007), INFRA, Moscow, Russia.
Біленький О.Ю. Комбікормова галузь: тенденції та перспективи розвитку: монографія / О.Ю. Біленький. – Донецьк: ДонНУЕТ, 2011. − 532 с.
Bilenkyi, А. (2011), Kombikormova galuz: tendentsii ta perspektyvy rozvytku [Feed mill industry: trends and prospects], DonNUET, Donetsk, Ukraine.
Лукас Г. Інформаційні технології: стратегічні рішення для менеджерів / H. Лукас. – М.: Мир, 2005. – 446 с.
Lukas, H. (2005), Informatsiini tekhnolohii: stratehichni rishennia dlia menedzheriv [Information Technology: Strategic Decision Making for Managers], Moscow, Myr, Russia.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
1. Автор надає Журналу право на використання Твору наступними способами:
1.1. Використовувати Твір шляхом опублікування його в науковому журналі «Вісник Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (серія «Економічні науки») мовою, що погоджена Автором і Журналом.
1.2. Переробляти, адаптувати або іншим чином змінювати Твір без порушення суті змісту.
1.3. Журнал має право довести Твір до загального відома, у т.ч. розміщення Твору повністю або частково в мережі Інтернет на веб-сторінці наукового журналу та інших інформаційних ресурсах.
2. Журнал має право встановлювати умови прийому і опублікування Твору в збірнику. Редколегії належить виняткове право відбору або відхилення матеріалів. Матеріальний носій рукопису поверненню не підлягає.
3. Автор заявляє, що:
- він є автором (співавтором) Твору;
- авторські права на даний Твір не передавались раніше та не будуть передані в майбутньому третім особам;
- даний Твір не був раніше опублікований та не буде опублікований в іншому виданні до публікування його Журналом;
- він не порушив права інтелектуальної власності інших осіб. Якщо у Творі наведені матеріали інших осіб, за виключенням випадків цитування в обсязі, виправданому науковим, інформаційним або критичним характером Твору, використання таких матеріалів здійснюється Автором з дотриманням норм законодавства;
- він отримав усі необхідні дозволи на використання результатів, фактів та інших перейнятих матеріалів, правовласником яких є не він.
4. Автор надає згоду на передачу Журналом його особистих даних:
- прізвище, ім'я, по батькові;
- відомості про наукову кваліфікацію (науковий ступінь, вчене звання);
- відомості про місце роботи та посаду;
- контактні дані авторів.