DOI: https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.37945

Нові методи оцінки якості дикорослих ягід

Микола Іванович Погожих, Андрій Миколайович Одарченко, Дмитро Миколайович Одарченко

Аннотация


У статті сформульовані наукові підходи щодо використання нових методів оцінки якості дикорослих ягід, а саме кріоскопічних та оптичних. Доведено, що одержані дані можуть виступати в якості сигнатур для оцінки якості рідкої фази ягід, яку доцільно використовувати під час виробництва напівфабрикатів для консервної та кондитерської промисловості


Ключевые слова


кріоскопічні властивості; рідка фаза дикорослих ягід; заморожування; закон Рауля; молярна маса; ефект Тиндаля

Полный текст:

PDF (Українська)

Литература


Orlova, N. Ya., Belins’ka, S. O. (2005). Zamorozhenі plodoovochevі producty: problemi formuvannya assortmenty i yakosti [Frozen vegetables products: problems and quality product range]. Kyiv, Ukraine: Kyiv National University of Trade and Economics, 336.

Skuryhyna, I. M., Tutelyana, V. A. (Eds.) (1998). Rukovodstvo po methodan analysa kachestva i bezopasnosty pischevikh productov [Manual methods of quality and food safety]. Moscow: Brandes; Medicine, 45–67.

Orlova, N. Ya., Ponomarev, P. Kh. (2007). Prodovolchі tovary. Fructy, yagody, ovochi, griby ta producty ih pererobki [Frozen vegetables products: problems and quality product range]. Kyiv, Ukraine: Kyiv National University of Trade and Economics, 416.

Khomich, G. P., Tkach, N. I. (2009). Vikoristannya dikorosloї sirovini dlya zabezpechennya harchovoi produktsii BAR [The use of wild raw materials for the food BAP]. Poltava, Ukraine: Poltava University of Consumer Cooperatives in Ukraine, 159.

Dibrivs’ka, N. V. (2009). Tehnologіya funktsіonalnih napіvfabrikatіv dobavok іz dikoroslih yagіd s vikoristannyam obrobki y zmіnnomu elektromagnіtnomu polі [Technology of the semi functional additives with berries processing using an alternating electromagnetic field]. Kyiv, 224.

Telesnin, R. V. (1965). Molekulyarnaya physica [Molecular physics]. Vischa Schola, 297.

Kruglyakov, P. M., Haskovo T. N. (2005). Physicheskaya i kolloydnaya khimia [Physical and Colloid Chemistry]. Moskow, Russia: High School, 319.


Пристатейная библиография ГОСТ


1. Орлова, Н. Я. Заморожені плодоовочеві продукти: проблеми формування асортименту та якості [Текст] / Н. Я. Орлова, С. О. Белінська. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2005. – 336 с.

2. Руководство по методам анализа качества и безопасности пищевых продуктов [Текст] / под ред. И. М. Скурихина, В. А. Тутельяна. – М. : Брандес; Медицина, 1998. – С. 45–67.

3. Орлова, Н. Я. Продовольчі товари. Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки [Текст] : підручник / Н. Я. Орлова, П. Х. Пономарьов; 2-е вид., переробл. та допов. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2007. – 416 с.

4. Хомич, Г. П. Використання дикорослої сировини для забезпечення харчової продукції БАР [Текст]: монографія / Г. П. Хомич, Н. І. Ткач. – Полтавський ун-т споживчої кооперації України. – Полтава : ПУСКУ, 2009. – 159 с.

5. Дібрівська, Н. В. Технологія функціональних напівфабрикатів добавок із дикорослих ягід з використанням обробки в змінному електромагнітному полі [Текст]: дис. ...канд. техн. наук / Н. В. Дібрівська. – Київ, 2009. – 224 c.

6. Телеснин, Р. В. Молекулярная физика [Текст] / Р. В.Телеснин. – М. : Высшая школа, 1965. – 297 с.

7. Кругляков, П. М. Физическая и коллоидная химия : учебное пособие [Текст] / П. М. Кругляков, Т. Н. Хаскова. – М. : Высшая школа, 2005. – 319 с.







Copyright (c) 2015 Андрій Миколайович Одарченко, Микола Іванович Погожих, Дмитро Миколайович Одарченко

Creative Commons License
Эта работа лицензирована Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2313-8416 (Online), ISSN 2313-6286 (Print)