Нові методи оцінки якості дикорослих ягід

Auteurs-es

  • Микола Іванович Погожих Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Андрій Миколайович Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Дмитро Миколайович Одарченко Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051, Ukraine

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.37945

Mots-clés :

кріоскопічні властивості, рідка фаза дикорослих ягід, заморожування, закон Рауля, молярна маса, ефект Тиндаля

Résumé

У статті сформульовані наукові підходи щодо використання нових методів оцінки якості дикорослих ягід, а саме кріоскопічних та оптичних. Доведено, що одержані дані можуть виступати в якості сигнатур для оцінки якості рідкої фази ягід, яку доцільно використовувати під час виробництва напівфабрикатів для консервної та кондитерської промисловості

Bibliographies de l'auteur-e

Микола Іванович Погожих, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

доктор технічних наук, професор

Кафедра енергетики і фізики

Андрій Миколайович Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент, доцент

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічна безпека

Дмитро Миколайович Одарченко, Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051

кандидат технических наук, доцент

Кафедра товароведения, управления качеством и экологической безопасности

Références

Orlova, N. Ya., Belins’ka, S. O. (2005). Zamorozhenі plodoovochevі producty: problemi formuvannya assortmenty i yakosti [Frozen vegetables products: problems and quality product range]. Kyiv, Ukraine: Kyiv National University of Trade and Economics, 336.

Skuryhyna, I. M., Tutelyana, V. A. (Eds.) (1998). Rukovodstvo po methodan analysa kachestva i bezopasnosty pischevikh productov [Manual methods of quality and food safety]. Moscow: Brandes; Medicine, 45–67.

Orlova, N. Ya., Ponomarev, P. Kh. (2007). Prodovolchі tovary. Fructy, yagody, ovochi, griby ta producty ih pererobki [Frozen vegetables products: problems and quality product range]. Kyiv, Ukraine: Kyiv National University of Trade and Economics, 416.

Khomich, G. P., Tkach, N. I. (2009). Vikoristannya dikorosloї sirovini dlya zabezpechennya harchovoi produktsii BAR [The use of wild raw materials for the food BAP]. Poltava, Ukraine: Poltava University of Consumer Cooperatives in Ukraine, 159.

Dibrivs’ka, N. V. (2009). Tehnologіya funktsіonalnih napіvfabrikatіv dobavok іz dikoroslih yagіd s vikoristannyam obrobki y zmіnnomu elektromagnіtnomu polі [Technology of the semi functional additives with berries processing using an alternating electromagnetic field]. Kyiv, 224.

Telesnin, R. V. (1965). Molekulyarnaya physica [Molecular physics]. Vischa Schola, 297.

Kruglyakov, P. M., Haskovo T. N. (2005). Physicheskaya i kolloydnaya khimia [Physical and Colloid Chemistry]. Moskow, Russia: High School, 319.

Publié-e

2015-02-25

Numéro

Rubrique

Technical Sciences