The combined vegetable raw material drying processes

Authors

  • Наталия Владимировна Ружицкая Odessa National Academy of Food Technologies, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4731

Keywords:

Grain, coffee sludge, microwave field, infrared radiation

Abstract

In current paper the results of vegetable raw material drying under microwave and infrared radiation are considered

Author Biography

Наталия Владимировна Ружицкая, Odessa National Academy of Food Technologies

Graduate student

Department of processes, apparatuses and energy management

References

  1. Бурдо, О.Г. Энергетический мониторинг пищевых производств [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф, 2008 – 244с.
  2. Бурдо, О.Г. Эволюция сушильных установок [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф, 2010 – 368с.
  3. Бурдо, О.Г.Эволюция сушильных установок. Энергетический аспект [Текст] : материалы межд. науч. тех. сем. / Актуальные проблемы сушки и термовлажностной обработки материалов. – Воронеж: 2010. – с. 478-487.
  4. Бурдо, О.Г. Исследование модуля ленточной сушилки растительного сырья с комбинированным электромагнитным подводом энергии [Текст] : материалы IV Международной научно-практической конференции / О.Г. Бурдо, С.Г. Терзиев, И.И. Яровой, Н.В. Ружицкая // Современные энергосбергающие тепловые технологии (сушка и термовлажностная обработка материалов) СЭТТ-2011. – Т.1, Москва, 2011. – С. 422 – 426.
  5. Бурдо, О.Г. Енергоекономні схеми екологічно безпечних зерносушарок [Текст] / О.Г. Бурдо, О.В. Зиков, О.В. Воскресенська // Зерно і хліб. – 2005. – №4 – с. 18-19.
  6. Бурдо, О.Г. Пути совершенствования теплотехнологий сушки в АПК. [Текст] : мат. Межд. наук.-практ. конф. / О.Г. Бурдо, С.Г.Терзиев, А.В. Зыков, И.В. Безбах // Современные энергосберегающие тепловые технологии (сушка и термовлажностная обработка материалов). – М.:МГАУ. – 2002.
  7. Бурдо, О.Г. Энергоэкономические аспекты развития перерабатывающей отрали АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Зернові продукти і комбікорми. – 2001. – №4. – с. 58-60.
  8. Burdo, O.G.Rotating heat pipes in devices for heat treatment of the food-stuffs [Text] / O.G. Burdo, I.V. Bezbah // Applied Thermal Engineering. – №28. – March 2007. – pp 341-343.
  9. Бурдо, О.Г. Кінетика сушіння пшениці в апаратах на базі термосифонів. [Текст] : наук. пр. ОНАХТ / О.Г. Бурдо, И.В. Безбах, В.И. Донкоглов. – Вип. №36. – Т. 1. – Одеса, 2009. – с.297-302.
  10. Burdo, O.G. Food nanotechnologies. Specificity and development directions [Text] / O.G. Burdo, V.N. Bandura, I.I. Yarovoy, N.V. Ruzhitskaya // VIII Minsk International Seminar “Heat Pipes, Heat Pumps, Refrigerators, Power Sourses”, September 12-15, 2011. – Minsk, Belarus. – P. 155 – 160

How to Cite

Ружицкая, Н. В. (2012). The combined vegetable raw material drying processes. Technology Audit and Production Reserves, 3(1(5), 23–24. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4731