Комбіновані процеси при сушінні рослинної сировини

Автор(и)

  • Наталия Владимировна Ружицкая Одеська національна академія харчових технологій, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4731

Ключові слова:

Зерно, шлам кави, мікрохвильове поле, інфрачервоне випромінювання

Анотація

У статті розглянуто результати досліджень сушіння рослинної сировини з радіаційним підведенням енергії, а саме у мікрохвильовому полі та під дією інфрачервоного проміння

Біографія автора

Наталия Владимировна Ружицкая, Одеська національна академія харчових технологій

Аспірант

Кафедра процесів, апаратів та енергетичного менеджменту

Посилання

  1. Бурдо, О.Г. Энергетический мониторинг пищевых производств [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф, 2008 – 244с.
  2. Бурдо, О.Г. Эволюция сушильных установок [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф, 2010 – 368с.
  3. Бурдо, О.Г.Эволюция сушильных установок. Энергетический аспект [Текст] : материалы межд. науч. тех. сем. / Актуальные проблемы сушки и термовлажностной обработки материалов. – Воронеж: 2010. – с. 478-487.
  4. Бурдо, О.Г. Исследование модуля ленточной сушилки растительного сырья с комбинированным электромагнитным подводом энергии [Текст] : материалы IV Международной научно-практической конференции / О.Г. Бурдо, С.Г. Терзиев, И.И. Яровой, Н.В. Ружицкая // Современные энергосбергающие тепловые технологии (сушка и термовлажностная обработка материалов) СЭТТ-2011. – Т.1, Москва, 2011. – С. 422 – 426.
  5. Бурдо, О.Г. Енергоекономні схеми екологічно безпечних зерносушарок [Текст] / О.Г. Бурдо, О.В. Зиков, О.В. Воскресенська // Зерно і хліб. – 2005. – №4 – с. 18-19.
  6. Бурдо, О.Г. Пути совершенствования теплотехнологий сушки в АПК. [Текст] : мат. Межд. наук.-практ. конф. / О.Г. Бурдо, С.Г.Терзиев, А.В. Зыков, И.В. Безбах // Современные энергосберегающие тепловые технологии (сушка и термовлажностная обработка материалов). – М.:МГАУ. – 2002.
  7. Бурдо, О.Г. Энергоэкономические аспекты развития перерабатывающей отрали АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Зернові продукти і комбікорми. – 2001. – №4. – с. 58-60.
  8. Burdo, O.G.Rotating heat pipes in devices for heat treatment of the food-stuffs [Text] / O.G. Burdo, I.V. Bezbah // Applied Thermal Engineering. – №28. – March 2007. – pp 341-343.
  9. Бурдо, О.Г. Кінетика сушіння пшениці в апаратах на базі термосифонів. [Текст] : наук. пр. ОНАХТ / О.Г. Бурдо, И.В. Безбах, В.И. Донкоглов. – Вип. №36. – Т. 1. – Одеса, 2009. – с.297-302.
  10. Burdo, O.G. Food nanotechnologies. Specificity and development directions [Text] / O.G. Burdo, V.N. Bandura, I.I. Yarovoy, N.V. Ruzhitskaya // VIII Minsk International Seminar “Heat Pipes, Heat Pumps, Refrigerators, Power Sourses”, September 12-15, 2011. – Minsk, Belarus. – P. 155 – 160

##submission.downloads##

Як цитувати

Ружицкая, Н. В. (2012). Комбіновані процеси при сушінні рослинної сировини. Technology Audit and Production Reserves, 3(1(5), 23–24. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4731