ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ DATA MINING В АВТОМАТИЗОВАНІЙ СИСТЕМІ ПРОСТЕЖУВАННОСТІ ВИРОБНИЦТВА СИРОЇ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ

Authors

  • О. М. Жигайло Одеська Національна академія харчових технологій, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15673/2312-3125.19/2014.27953

Keywords:

Управління якістю, система простежуваності, соняшникова олія, вилучення знань, KDD, Data Mining, кластер

Abstract

Для реалізації процесів виробництва сирої соняшникової олії використовується автоматизована система простежуваності. ЇЇ вдосконалення за рахунок застосування методик вилучення знань дасть можливість збільшити ефективність управління якістю та досягти економічного зростання підприємства.

References

ДСТУ ISO 9000:2007. Системи управління якістю. Основні положення та словник термінів. (ISO 9000:2005, IDT). Київ, Держспоживстандарт України, 2008;

ДСТУ ISO 22005:2009. Простежуваність у кормових та харчових ланцюгах. Загальні принципи та

основні вимоги щодо розроблення та запровадження системи (ISO 22005:2007, IDT). Київ, Держспоживстандарт України, 2010;

Трішин Ф.А., Жигайло О. М., Гусаковський В.А. Автоматизована система простежуваності // Автоматизація технологічних і бізнес-процесів. – Одеса, 2012. – № 9,10. – с. 21-25;

Паклин Н.Б., Орешков В.И. Бизнес-аналитика: от данных к знаниям (+СD): Учебное пособие. 2-е изд., испр. — СПб.: Питер, 2013. - 706 с.: ил.

Published

2014-10-09

Issue

Section

АВТОМАТИЧНІ І АВТОМАТИЗОВАНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИМИ ПРОЦЕСАМИ