ДОСЛІДЖЕННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РЕГУЛЯТОРА ЗІ ШТУЧНО - НЕЙРОННО МЕРЕЖЕВИМ РЕГУЛЯТОРОМ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСОМ ТЕРМІСНОЇ ОБРОБКИ М’ЯСНИХ ВИРОБІВ

Авторы

  • С. М. Терлецький Одеська Національна академія харчових технологій, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15673/атбп2312-3125.17/2014.26324

Ключевые слова:

імітаційне моделювання, нейронна мережа, моделювання

Аннотация

Процес термічної обробки м’ясних виробів на підприємствах м’ясопереробної промисловості є кінцевим  енерговитрат  ним  етапом  та  багато  в  чому  визначає  якість  та  собівартість  готового  продукту.  Для
дослідження  шляхів  підвищення  ефективності  управління  термічною  обробкою  м’ясних  виробів  був використаний  метод  цифрового  імітаційного  моделювання,  зокрема,  була  розроблена  модель  об’єкту
управління,  що  враховує  статичні  та  динамічні  характеристики  реального  об’єкту.  Були  також  отримані формалізовані моделі виконавчих механізмів та регулюючих органів.

Биография автора

С. М. Терлецький, Одеська Національна академія харчових технологій

к.т.н., Асистент кафедри Автоматизації виробничих процесів, науковий керівник науково-дослідної лабораторії Мехатроніки та робототехніки.

Библиографические ссылки

Сайт компанії CFSwww. Wohlassociates.com/used-ovens/cfs-koppens-cook-star-spiral-oven.html.

Павлов А.И. Нейронная система регулирования. // Наукові праці Одеської національної академії

харчових технологій. – Одеса: 2007. – Вип. 31. – Т2. – с. 72-77.

Павлов А.И. Нейросетевая система регулирования высокой динамической точности. // Наукові праці

Одеської національної академії харчових технологій. – Одеса: 2008. – Вип. 33. – с. 64-69.

Павлов А.И. Технология проектирования нейронных регуляторов. // Автоматизация технологических и

бизнес-процессов. – Одесса: 2010, №4. – с. 15-20.

Загрузки

Опубликован

2014-08-10

Выпуск

Раздел

ПИТАННЯ ТЕОРІЇ, МЕТОДИ ТА АЛГОРИТМИ ЕФЕКТИВНОГО АВТОМАТИЧНОГО УПРАВЛІННЯ ОБ’ЄКТАМИ ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ТИПУ