ОПТИМІЗАЦІЯ ВИРОЩУВАННЯ ТОМАТІВ В ТЕПЛИЦІ З ВИКОРИСТАННЯМ ФУНКЦІЇ БАЖАНОСТІ ХАРРІНГТОНА

Авторы

  • В. П. Лисенко Одеська Національна академія харчових технологій, Ukraine
  • В. О. Мірошник
  • Т І. Лендєл

DOI:

https://doi.org/10.15673/2312-3125.4/2015.50430

Ключевые слова:

Нейронна мережа, функція бажаності Харрінгтона, якість, прибуток

Аннотация

Для споруд закритого ґрунту обґрунтовано метод формування стратегій керування електротехнічними комплексами, котрий на основі врахування якості рослинної продукції та витрат на забезпечення технологічних параметрів максимізує прибуток виробництва. Зазначені стратегії формуються із
використанням нейронних мереж та функції бажаності Харрінгтона.

Биография автора

В. П. Лисенко, Одеська Національна академія харчових технологій

к.т.н., Асистент кафедри Автоматизації виробничих процесів, науковий керівник науково-дослідної лабораторії Мехатроніки та робототехніки.

Библиографические ссылки

Круглов В.В. Искусственные нейронные сети. Теория и практика / В.В. Круглов. – М.: Горячая линия – Телеком, 2002. – 382 с;

Крянев А.В., Лукин Г.В. Математические методы обработки неопределенных данных. – М.: ФИЗМАТЛИТ, 2003. – 216 с. – ISBN 5-9221-0412-8;

Адлер Ю. А., Маркова Е. В., Грановский Ю. В. Планирование эксперимента при поиске оптимальных условий. М. : Наука, 1976;

Пичкалев А. В. Применение кривой желательности Харрингтона для сравнительного анализа автома- тизированных систем контроля // Вестник КГТУ. Красноярск : КГТУ, 1997. С. 128−132;

Thornley J.H.M., Hurd R.G. An Analysis of the Growth of Young Tomato Plants in Water Culture at Different Light Integrals and C02 Concentrations // Annals of Botany. – 1979. – Vol. 38, Issue 2. – P. 389–400;

Гольцев Д. Г. Сутність та маркетинговий підхід до поняття «якість» у системі управління якістю / Д. Г. Гольцев // Актуальні проблеми економіки. – 2009. – № 3. – С. 79-88.

Опубликован

2015-09-18

Выпуск

Раздел

АВТОМАТИЧНІ І АВТОМАТИЗОВАНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИМИ ПРОЦЕСАМИ