Технологія самбуків з використанням дієтичних добавок для легкоатлетів юніорів

Автор(и)

  • M. І. Пересічний
  • O. В. Бондарь

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.27/2014.29682

Ключові слова:

дієтичні добавки, харчування спортсменів, десертні страви, амінокислотний скор

Анотація

У статті розглянуто технологію десертних страв з використанням дієтичних добавок. Досліджено хімічний склад самбуків для харчування легкоатлетів юніорів. Визначено, що використання дієтичних добавок у складі самбуків призводить до підвищення кількості поживних речовин, а саме: вуглеводів, білків, вітамінів, макро- і мікроелементів, харчових волокон. 

Посилання

Pokrovsky, А.А. (1975). Recomendazyy po pitanyy sportsmenov. M.: PhiC–170 p.

Pokrovsky, А.А. (1976). Pitanye I sport. М.:– 48 p.

Korovnikov, К.А., Bohdanov, N.H., Yalovaya, N.I. i dr. (1986). Sbornyk nauchnyh trydov Instituta pitanya RAMN Теоreticheskie I klinicheskye aspecty nayki I pitanya., М., VII, 315–320.

Korovnikov, К.А., Yalovaya, N.I., Аzizbekyan, H.А. i dr. (1984). Ezhegodnyk Тyazholaya atletica. М.: PhiC, 63–66.

ADA Reports. Position of the American Dietetic Association, Dietitians of Canada. and American College of Sports Medicine: nutrition and athletic performance (2000).J. Am. Diet Assoc., 1000, 1543–1556.

Holberh, N.D., Dondukovskaya, R.R., Danilova, М.А. i dr. (2008). Теоr. i pract. phiz. Kult, 3, 73–81.

Jacob, W., Gabriel, J. (2006). Int. soc. Sports Nutr., 1, P. 7–27.

Kevin, D., Tipton, K.D. (2001). CJAP., 6, 24–28.

Jay, R.H., Nicolas, A., Ratamess ,Jie K. et al. (2006). J. Int. Soc. Sports Nutr., 3, 2, 12–18.

Chen J. Vitamins: Effect of Exercise on Requirements (2000). Nutrition in Sport / Ed. R.M. Maughan. – Blackwell Science,. 281–291.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-10

Номер

Розділ

Нутриціологія, дієтологія, проблеми харчування