Вимоги до якості технологічної води для приготування напоїв з чайної сировини

Автор(и)

  • О. О. Коваленко
  • Д. І. Вєтров
  • В. Л. Прибильский

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.27/2014.29851

Ключові слова:

чорний чай, зелений чай, модельні розчини, технологічна вода, показники якості

Анотація

У статті представлено результати експериментального дослідження впливу показників якості технологічної води, таких як загальна жорсткість, залізо загальне, мідь, сухий залишок, перманганатна окислюваність і хлор залишковий вільний, на вміст у напоях з чайного сировини поліфенольних речовин, вітаміну С, кофеїну, а також їх органолептичні показники.

Посилання

Cheung, T. (2011) World's 50 most delicious drinks. Retrieved from http://travel.cnn.com/explorations/drink/worlds-50-most-delicious-drinks-883542

Pauqin, P., (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead publishing in food science and technology, 512.

Yang, X. Q. (2003). The components and properties of tea polyphenols. Tea polyphenol chemistry, 1–54.

Bhagwat, S., Haytowitz, D., Holden, J. (2013). USDA Database for the Flavonoid Content of Selected Foods. United States Department of Agriculture, Release 3.1, 89–93.

Lee, B-L., and Ong, C-N. (2000) Comparative analysis of tea catechins and theaflavins by high-performance liquid chromatography and capillary electrophoresis. J. Chromatogr, 439–447.

Labbe, D., Tremblay, A., & Bazinet, L. (2006). Effect of brewing temperature and duration on green tea catechin solubilization: Basis for production of EGC and EGCG-enriched fractions. Separation and Purification Technology, 49(1), 1–9.

Kyle, J. A., Morrice, P. C., McNeill, G., Duthie, G. G. (2007). Effects of infusion time and addition of milk on content and absorption of polyphenols from black tea. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55(12), 4889–4894.

Danrong, Z., Yuqiong, C., Dejiang, N. (2009). Effect of water quality on the nutritional components and antioxidant activity of green tea extracts. Food Chemistry, 113, 110–114.

Pokhlobkin, V. V. (2007) Chai. Centrpoligraf, 208. ISBN: 5-9524-1354-4.

Veisin, U. (2005). Entsyklopedyia tselebnoho chaia. Sankt-Peterburg: Neva, 320. ISBN 5-7654-4299-4.

Souz-inform (2011) Rynok chaiu v Ukraini v 2011 hodu [Text]. Retrieved from http://www.souz-inform.com.ua/index.php?language=rus&menu=article/tea

Bieliaieva A. M. (2007) Sbornyk tekhnolohycheskykh kart na bliuda y kulynarnie yzdelyia dlia zavedenyi restorannoho khoziaistva. A.S.C, 1248. ISBN 978-966-319-140-9.

Herzhykova V. G. (2009) Metody tekhnokhymycheskoho kontrolia v vynodelyy. Tavriada, vol. 2, 304. ISBN 978-966-584-194-4.

Kovalenko, H. A., Vietrov, D. I. Reminna, L.P., Postol N. A. (2010). Vplyv tekhnolohii vodopidhotovky na yakist vody ta napoiv, vyhotovlenykh na yii osnovi. Kharchova nauka i tekhnolohiia, № 3(12), 73–76.

Kovalenko, H. A., Bezusov, A. T., Vietrov, D. I., Postol N. A. (2011). Rozrobka tekhnolohii vodopidhotovky dlia vyrobnytstva chainykh napoiv. Naukovi pratsi ONAKHT, vol. 40, p. 2, 66–71.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-11-11

Номер

Розділ

Технологія і безпека продуктів харчування