Особливості складу мінерального комплексу білих столових виноматеріалів агрокліматичної зони Шабо
DOI:
https://doi.org/10.15673/2073-8684.29/2014.33597Ключові слова:
катіонно-аніонний склад, теруар, ідентифікація, походження, система критеріївАнотація
У публікації наведено узагальнені дані про склад мінерального комплексу білих столових і шампанських виноматеріалів, вироблених з різних ділянок теруару Шабо. За результатами роботи встановлено, що деякі елементи мінерального складу вина можуть бути використані в якості складової при ідентифікації відмінних особливостей природно-кліматичної мікрозони.Посилання
Gerogiannaki-Christopoulou, M., Masouras, T., Provolisianou- Gerogiannaki I., Polossiou, M. (2008). Head Spase GC-MC determination of volatile constituents in wines (Appellation of Origin Controlled (AOC)) and wines distil-lates from two different hellenic native grape varieties (Vitis vinifera L.). Journal of Food Technology, 6(3), 120-124.
Zhilyakova, T.A., Aristova, N.I., Panov, D.A., Zaytsev, G.P. (2014). Opredelenie mineralnogo sostava vina i vinomaterialov metodom kapillyarnogo elektroforeza. Uchenyie zapiski TNU im. V.I. Vernadskogo. Seriya «Biologiya, himiya» T. 27(66), 1, 270-276.
Schlesier, K., Fauhl-Hassek, C., Forina, M. and ath. (2009). Characterisation and determination of the geo-graphical origin of wines. Part I: overview. Eur. Food Res. Technol., 230, 1–13.
Flamini, R. (2008). Hyphenated techniques in grape and wine chemistry. Chichester: Jonh Wiley & Sons, 289-295.
Augagneur, S., Medina, B., Szpunar, J., Lobinski, R. (1996). Determination of rare earth elements in wine by in-ductively coupled plasma mass spectrometry using a microconcentring nebulizer. Journal of Analitical Atomic Spectrometry, 11, 713-721.
Gergikova, V, G. (2009). Metody technochimiheskogo kontrolya v vinodelii. Simferopol: Tavrida, 304.