Вплив системи захисту винограднику від хвороб на якість червоних столових вин в умовах півдня України

Автор(и)

  • О. Б. Ткаченко
  • Т. С. Лозовськя
  • Ю. Н. Шелехов

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.29/2014.33598

Ключові слова:

хвороби винограду, захист виноградників, якість вина, окисні процеси, фенольні речовини

Анотація

У статті представлені результати експериментальних досліджень в системі виноград – вино, спрямовані на виявлення взаємозв'язку між системою захисту винограднику від хвороб і якісними характеристиками червоних столових вин. Показано ефективність біологічних методів захисту виноградників і можливість в умовах півдня України розвивати виробництво органічних вин.

Посилання

Makarenko, N.A. (2007). Naukovi osnovy ekologichnogo monitoringu prirodnykh resursiv agrarniykh system Ukrainy. Agroekologichnyi zhurnal, 1, 11-17.

Aleinikova, N.A. (2011). Izmenenie vredonosnosti otdelnykh boleznei vinograda. VinoGrad, 5(39), 36-40.

Radionovskaia, Ya.E. (2012). Otsenka ekologicheskogo riska primeneniia pestitsydov pri zashchite vinigradnykh nasazhdenii Ukrainy ot vrednykh organizmov. Vinigradarstvo i vinidelie. T. XLII, 36-42/

Ribéreau-Gayon, P., Glories, Y., Maujean, A. and Dubourdieu, D. (2000). Handbook of Enology Volume 2: The Chemistry of Wine Stabilisation and Treatments, 404.

Кyshkovskii, Z.N., Merganian A.A. (1984).Tekhnologiia vina. Moskva: Legkaia I pishchevaia promishlennost, 504.

Aleinikova, N.V. (2010). Sezonnyi prognoz mildyu vinograda i ispolzovanie biopreparatov v sisteme obshchei zashchity. VinogradVino, 3-4, 34-38.

Gergikova, V, G. (2009). Metody technochimiheskogo kontrolya v vinodelii. Simferopol: Tavrida, 304.

Smith, R., Bettiga, L., Cahn, M., Baumgartner, K., Jackson, L.E., Bensen, T. (2008). Vineyard floor management affects soil, plant nutrition, and grape yield and quality. Calif. Agric., 62(4), 184-190.

Salmon, J.M., Vincent, O., Mauricio, J.C., Bely, M., Barre, P. (1993). Sugar transport inhibition and apparent loss of activity in S.cerevisiae on a sugar limiting factor of oenological conditions. American Journal of Enology and Viticulture, № 44 (1), 56-64.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-12

Номер

Розділ

Хімія харчових продуктів і матеріалів. Нові види сировини