М’ЯСОМІСТКІ ПРОДУКТИ З БУРЯКО-ВИМ БАРВНИКОМ

Autores/as

  • В. М. Пасічний
  • І. В. Тимошенко
  • І. В. Дубковецький

DOI:

https://doi.org/10.15673/2073-8684.29/2014.33595

Palabras clave:

буряковий сік, стабілізація, натуральний барвник, комплексна суміш, рецептура, м’ясомісткі продукти

Resumen

У роботі наведено результати експериментальних досліджень стабілізації натурального пігменту бурякового соку з метою отримання натурального червоного барвника, досліджено можливість отримання сухого бурякового барвника у вигляді комплексної суміші з подальшим її використанням у виробництві м’ясомістких продуктів, які потребують додаткового підфарбовування не м’ясної сировини, доведено можливість використання комплексної суміші з барвником у якості харчової добавки для покращення структурних та органолептичних властивостей.

Citas

Petrakova, I.S. (2007) Tehnologiya funktsionalnyih myasoproduktov uchebno–metodicheskiy kompleks. Kemerovo: Tehnologicheskiy institut pischevoy promyishlennosti, 128.

Nechaev, A.P. (2007) Pischevaya himiya: ucheb. Sankt-Peterburg.: GIORD, 635.

DP №69567 Ukrayina. Sposib virobnitstva chervonogo barvnika / Pasichny V.M., Kremeshna I.V., Zhuk I.Z.; zayavnik ta vlasnik Natsionalniy universitet harchovih tehnologiy, A Byul. 8 vіd 16.08.2004.

Patent №70672 Ukrayina. Sposib oderzhannya chervonogo buryakovogo barvnika / Pasichny V.M., Kremeshna I.V., Zhuk, I.Z.; zayavnik ta vlasnik Natsionalniy universitet harchovih tehnologiy, Byul № 4 vіd 10.04.2007.

Avagimov, V.B. (1996). Tehnologiya polucheniya i primeneniya naturalnyih pischevyih krasiteley: teoriya i prak-tika. Krasnodar: iz-vo Kub. GTU, 92.

Aminov, M.S., Daudova, T.N. i dr. (1998). Pischevoy krasitel iz plodov boyaryishnika. Hranenie i pererabotka selhozsyirya, 2, 47-48.

Shulyak, V. A., Berezyuk, D.N. (1998). Naturalnyiy pischevoy krasitel. Hranenie i pererabotka selhozsyirya, 2, 33.

Luo Zong, Xu Ze-Hong, Li Juan. (2003). Xinan minzu xueyuan xuebao. Natur. Sci., 2, 67-170.

Neubauer, H., Gotz, F. (1996). Physiology and interaction of nitrate and nitrite reduction in Staphylococcus carno-sus, J.Bacteriol, 20-21.

Thankappan, A., Thomas, S. (2013). Solvent effect on the third order optical nonlinearity and optical limiting ability of betanin natural dye extracted from red beet root. Optical Materials, 35 (12), 2332-2337.

Havlíková, L. (1985). Red beet pigments as soft drink colorants. Food. Prague, 29 (8), 723-730.

Cabrera, R. (2007). Primary recovery of acid food colorant. International Journal of Food Science & Technology. 42(11), 1315-1326.

Gabriel, J., Lauro. (2000). Natural Food Colorants. Academic press, 138-139.

Publicado

2014-12-12

Número

Sección

Хімія харчових продуктів і матеріалів. Нові види сировини