МІНЕРАЛЬНИЙ СКЛАД ЧИЗКЕЙКІВ З ВИКОРИСТАННЯМ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ
DOI :
https://doi.org/10.15673/2073-8684.27/2014.29687Mots-clés :
чизкейк, технологія, рослинна сировина, мінеральні речовиниRésumé
Визначено вміст мінерального складу чизкейків із використанням рослинної сировини із заданими критеріями харчової цінності. Експериментальними дослідженнями доведено, що споживання розроблених чизкейків забезпечує 10 – 40 % добової потреби у більшості мінеральних речовин відповідно до рекомендованих норм харчування дорослого населення.
Références
Prentice, A.M., Jebb, S.A. (2004). Energy intake/physical activity interactions in the homeostasis of body weight regulation. Nutrition Reviews, 62, P, 98-104.
Proekt Zakony Ukraine "Pro zatverdzhennia Zagalnjderzhavnoї programy "Zdorovia – 2020: ukrainsri vymir"
Pogorelov, М.V., Buymestrov, V.І., tа in (2010). Makro-
ta microelementy (obmin, patalogiia, ta mеtоdy vyznachnnia) : monog. Sumy : Vyd-vo. SumDU, 147 p.
Haryscharyshvyly, I.Z., Horhoshydze, B.Е. (2006). Analiz mikroelementnogo sostava volos rentenofluorestsentem metodomi ego znacheniia v dele diagnosniri zabolivaniy cheloveka. Eksperementalnaia i klinicheskaai medezyna, 7, 65–67.
Karpenko, P.O., Peresichna, S.M., Gryschenko, I.M., Melnychuk N.A. (2011). Osnovy razionalnogo i likuvalnogo charchuvannaia: [navch. posib.]. К.: Кyiv. nats. torg.-ekonom. un-t, 504 p.
Mazaraki, A.A, Peresichnyy, М.І., Kravchenko, М.F. (2012). Tehnologiia harchjvyx prodyktiv xarchuvannia funktsionalnogo pryznachennia: monografiia. 2-gе ved., pereroblene. і dopov. К. : Кyiv. nats. torg.-ekonom. un-t, 1116 p
Matkovic, V., Ilich, J. Z. (1993). Calcium requirements for growth: Are current recommendations adequate. Nutr. Rev., 51, 6, 171-180.
Abraham, G. E., Grewal, H. A. (1990). Total dietary programme emphasizing magnesium instead of calcium. J. Repr. Med., 35, 503 - 507.
Bender, A. Food and Nutrition (1983). Acad. Press. L.NY.
Brown, К.H., Peerson, J.M., Allen, L.H. (1998). Effect of zinc supplementation on children's growth: A metaanalysis of intervention trails. Role of trace elements for health promotion and disease prevention. Basil. Karge: Bibl. Nutr. Dieta.,76 – 83.
PeresIchna, S.M., Rozumn,a N.V. (2013). TehnologIya chyzkeykIv znizhenoYi energetichnoYi tsInnostI. Harchovi dobavki. Harchuvannya zdorovoYi ta hvoroYi lyudini shosta mIzhnarodna naukovo-praktichna konferentsIya. m. Donetsk, DonNuET, 132–134
PeresIchna, S.M., Rozumna, N.V. (2013). Formuvannya pozhivnih vlastivostey chyzkeykIv znizhenoYi energetichnoyi tsinnostI. Mizhdunarodna naukovo praktichna Internet-konferentsIya «Nauchnyie isledovaniya i ih prakticheskoe primenenie. Sovremennoe sostoyaniya i puti razvitiya Ivanovo,. 95–98