Лімфодренажний масаж обличчя та зони декольте

Автор(и)

  • Єлизавета Коденко Харківська державна академія фізичної культури, Ukraine

Ключові слова:

набряк, лімфа, лімфодренажний масаж, спосіб життя

Анотація

Зазначено що останнім часом, більшість людей страждають на набряки обличчя та всього тіла. Такі питання, як: «Для чого виконувати лімфодренажний масаж обличчя та зони декольте? Які його переваги та протипоказання до використання?» набирають популярності. Рекомендовано, щоб розібратися з даним питанням, треба спочатку зрозуміти, що призводить до появи даних симптомів, як змінити свій спосіб життя, щоб прибрати або мінімізувати їх кількість.

Посилання

Єфіменко П.Б. Техніка та методика класичного масажу: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. - 2-е вид., переробив й доп. ХНАДУ. 2013. 296 с.

Рингач Н. О. Громадське здоров’я в Україні як чинник національної безпеки : монографія. К. : Вид-во НАДУ, 2009. 296 с.

Ващук М. А., Сомкіна Є. А., Чеснакова Д. Д. Сон і його вплив на формування громадського здоров’я. Громадське здоров’я в Україні: проблеми та способи їх вирішення: матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю (до 95-річного ювілею з дня заснування кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я ХНМУ). Харків, 24 жовтня 2018 р. С. 68–69.

Сивенко О. Л., Манучарян С. В., Калюжка А. А., Ахмед Юссеф. Менеджмент стресу: застосування поєднаного впливу самомасажу, дихальних вправ для саморегуляції стресових проявів. Актуальні питання сучасного массажу. Матеріали ХІІІ міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. Харків. 29–30 квітня 2022 р. С. 84–90.

Біловол А. М., Ткаченко С. Г., Татузян Є. Г. Фізіотерапія в косметології : навч. посібник. Харків. ХНМУ. 2017. 116 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-17

Номер

Розділ

Статті