ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОВОЧЕВІ САЛАТИ З ВОДОРОСТЯМИ
DOI:
https://doi.org/10.15673/0453-8307.2/2015.39353Ключові слова:
функціональні властивості, овочеві салати, швидкозаморожена продукція, спіруліна, ламінарія, фукус.Анотація
У статті розглянута можливість розширення асортименту функціональних овочевих салатів. Розроблений компонентний склад продукту. Доведена доцільність введення до складу швидкозаморожених функціональних овочевих салатів водоростів різних видів (ламінарії, спіруліни та фукусу) для корекції нутрієнтного складу та підвищення харчової цінності.
Посилання
Ukrainetz А.І., Simahina G.O. 2009. Tehnologiya ozdorovchich harchovih productivв: Kurs lekzii dlya studentov za napryamom 6.051701 «Harchovi tehnologii ta ingeneriya» dennoi ta zao¬chnoyi form navchannya. – К: NUFT, 2009. – 310 p.
Polezniye svoistva vodorosley: [Electronniy resurs]. URL: http://www.sun-hands.ru/7poleznye_ svoystva_vodoroslei.html (Data zvernennya 20.10.2014).
Prasolova A.D. Morskiye vodorosli: [Electronniy resurs]. URL: http://prasol.com.ua/ru/analytics/628-algae (Data zvernennya: 21.10.2014).
Sostav i polezniye svoistva spirulini: [Electronniy resurs]. URL: http://www.spirulina.rv.ua/index.php ?page=sostav (Data zvernennya 21.10.2014).
Morskaya kapusta: polza I vried siedobnoi vodorosli: [Electronniy resurs]. URL: http://sostavproduktov.ru/potrebitelyu/poleznye-svoystva/morskaya-kapusta (Data zvernennya 24.10.2014).
Chim korisna morska kapusta: [Electronniy resurs]. URL: http://shefkuhar.com.ua/kulnarn-statt/723-chim-korisna-morska-kapusta.html (Data zvernennya 24.10.2014).
Likuvalni vlastivosti morskoi kapusti: [Electronniy resurs]. URL: http://toyhealth.ru/page/likuvalni-vlastivosti-morskoyi-kapusti (Data zvernennya 24.10.2014).
Kaloriynost i himicheskii sostav laminarii: [Electronniy resurs]. URL: http://cefaq.ru/table/ ?11445 (Data zvernennya 24.10.2014).
Borsch G.G., Belinska S.O. Vpliv zamoro-zuvannya ta holodilnogo zderigannya ovochiv na zittiediyalnist microorganizmov: [Electronniy resurs]. URL: http://www.medved.kiev.ua/arh_nutr/ art_2003/ n03_1_12.htm (Data zvernennya 25.10.2014).