РЕЗУЛЬТАТИ ЗАСТОСУВАННЯ НОВИХ ТИПІВ УПАКУВАНЬ З ПІДВИЩЕНОЮ ТЕПЛОВОЮ ІНЕРЦІЙНІСТЮ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ РОСЛИННИЦЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

Автор(и)

  • В. П. Кочетов Одесская национальная академия пищевых технологий, Україна
  • Е. Н. Томчик Одесская национальная академия пищевых технологий, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15673/0453-8307.4/2013.57355

Ключові слова:

Зберігання плодів, Температурні коливання, Упаковка з підвищеною тепловою інерційністю, Рідинні прошарки, Якість плодів, Втрати маси плодів

Анотація

У статті представлено результати експериментальних досліджень по зберіганню яблук в упакуваннях з підвищеною теплової інерційністю. Розглянуто вплив коливань температури повітря в камері на температуру плодів при використанні упакувань з рідинними прошарками (при різній товщині прошарків), і упакувань без прошарків. Наведено результати з оцінки якості і визначення втрат маси плодів за період зберігання.

Посилання

Бедин Ф.П, Балан Е.Ф., Чумак Н.И. Сохран-ность фруктов, овощей и зерна. Теплофизические, физиологические и транспортные свойства. – Одесса: Изд.-во журнала «Холодильная техника и технология», 2000. – 450 с.

Пат. 41517 Україна, B 65 D 81/24, F 25 D 29/00. Пластикова тара для зберігання плодоовочевої продукції / Томчик О. М. (Україна) – № u200814732; заявл. 22.12.08; опубл. 25.05.2009, бюл. № 10/2009. – 2 с.

Пат. 44897 Україна, A 01 F 25/00, B 65 D 85/34. Контейнер для зберігання плодоовочевої продукції / Томчик О. М. (Україна) – № u200900999; заявл. 09.02.09; опубл. 26.10.2009, бюл. № 20/2009. – 3 с.

Пат. 48587 Україна, B 65 D 81/24, F 25 D 29/00. Пластикова тара для зберігання плодоовочевої продукції / Томчик О. М. (Україна) – № u200909923; заявл. 29.09.09; опубл. 25.03.2010, бюл. № 6/2010. – 2 с.

Кочетов В.П., Томчик Е.Н. Применение упа-ковок с повышенными показателями тепловой инерции для длительного хранения плодовощной продукции. – International conference «Energy of Moldova – 2012. Regional aspects of Development» October 4-6, 2012 – Chisinau, Republic of Moldova, p. 320-323.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-12-28

Номер

Розділ

Холодильні та супутні технології