СПОРТИВНІ НАПОЇ З РІЗНОЮ ОСМОЛЯЛЬНІСТЮ
DOI:
https://doi.org/10.15673/0453-8307.5/2014.28700Ключові слова:
соковмісні напої, напої для спортсменів, енергетичні напої, осмоляльність, лактат кальціюАнотація
У статті розглянута можливість розширення асортименту спортивних напоїв. Розроблені рецептурні композиції соковмісної складової для спортивних напоїв різної осмоляльності. Доведена доцільність введення у напій лактату кальцію як джерела швидкого поновлення організмом енергії та зниження дефіциту кальцію.
Посилання
REFERENCES
Azizbekian G.L. Theoreticheskie predposilki k rasrabotke individualnogo pitaniya sportsmenov / / Nutrition. 2009. - № 2. - P. 78
Pshendin A.I. Razionalnoye pitanie sportsmenov. Dlya lubitiley i professionalov. – SPb.: Olimp-SPb., 2003.
Boyko E.A. Pitanie i dieta dlya sportsmenov / E.A. Boyko. - Moscow: Veche, 2006. – 176 p.
Vorobyov V.M. and others. Klassificaziya i haracteristika spezializirovanih productov dlya pitaniya sportsmenov / Nutrition. 2010. - № 6. - P. 79.
Borisova O.O. Pitanie sportsmenov. - M., Soviet
Sport, 2007.
Mikhailov S.S. Sportivnaya biohimiya: a textbook for universities and colleges of physical culture. 2nd ed. - Moscow: Soviet Sport, 2004.
S. Kleiner Sportivnoye pitanie pobeditey/ S. Kleiner, trn from English. T. Platonova. - M.: Penguin Books, 2011. – 384 p.
Oglyad vnutrishnoy torgivli productami pererobki ovochiv, plodiv ta inshih chastin roslin u sichni-berezni 2005 / Ahroohlyad. - 2005. - № 6. - P. 32-35.
Evleeva V.V., Saenko A.N., Hajiyev Z.A. Pishevaya molochnaya kislota / / Food industry, 1994. - № 11. - P.29.
Літературне подання
Азизбекян Г.Л. и др. Теоретические предпосылки к разработке индивидуального питания спортсменов // Вопросы питания. 2009.— № 2. – с. 78.
Пшендин А.И. Рациональное питание спортсменов. Для любителей и профес¬сионалов. – СПб.: Олимп-СПб., 2003.
Бойко Е.А. Питание и диета для спортсменов / Е.А. Бойко. - М.: Вече, 2006. – 176 с.
Воробьева В.М. и др. Классификация и характеристика специализированных продуктов для питания спортсменов // Вопросы питания. 2010. – № 6. – с. 79.
Борисова О.О. Питание спортсменов. – М.; Советский спорт, 2007.
Михайлов С.С. Спортивная биохимия: учебник для вузов и колледжей физической культуры. 2-е изд., доп. – М.: Советский спорт, 2004.
Клейнер С. Спортивное питание победителей / С. Клейнер, пер. с англ. Т. Платоновой. – М.: Эксмо, 2011. – 384 с.
Огляд зовнішньої торгівлі продуктами переробки овочів, плодів та інших частин рослин у січні–березні 2005 року/ Агроогляд. – 2005.–№ 6.– С. 32–35.
Евлеева В.В., Саенко А.Н., Гаджиев З.А. Пищевая молочная кислота // Пищевая промышленность. 1994. - №11. - с.29.