Формування товарознавчих характеристик та розширення товарного асортименту продуктів із дикорослих ягід

Auteurs-es

  • Дмитро Миколайович Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Микола Семенович Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Тетяна Василівна Карбівнича Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Зінаїда Павлівна Карпенко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.53106

Mots-clés :

рідка фаза, товарознавчі характеристики, фазова оборотність, заморожування-центрифугування, функціонально-технологічні властивості

Résumé

Обґрунтовано прийоми та параметри отримання оборотних фаз дикорослих ягід та надано їм товарознавчу характеристику. Досліджено кріоскопічні та оптичні властивості рідкої фази. На основі визначення споживних властивостей рідкої та твердої фаз із ягід запропоновано шляхи їх застосування. У якості методу експрес-аналізу дикорослих ягід та продуктів їх переробки, запропоновано використання електрофізичної методики

Bibliographies de l'auteur-e

Дмитро Миколайович Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Микола Семенович Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, професор

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Тетяна Василівна Карбівнича, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Зінаїда Павлівна Карпенко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Старший викладач

Кафедра товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки

Références

Egorova, E. U., Scholnikova, M. N. (2007). Producty functionalnogo naznachenia I BAD k pische na osnove dikorastuschego sirya [Product functionality and food supplements based on native raw materials]. Pischevaya promyshlennost’, 11, 12–13.

Boryaev, V. E. (1991). Tovarovedenie dikorastuschih plodov, yagod I lekarstvenno-technicheskogo sirya [Merchandizing of wild fruits, berries and drug-industrial raw materials]. Moscow: Economica, 207.

Roberfroid, M. B. (2002). Global view on functional foods: European perspectives. British Journal of Nutrition, 88 (S2), S133–S138. doi: 10.1079/bjn2002677

Orlova, N. Ya., Ponomarev, P. Kh. (2007). Prodovolchi tovary. Fructi, ovochi, gribi ta product ih pererobky [Groceries. Fruits, berries, vegetables, mushrooms and products of their processing]. Kyiv: Kyiv National University of Trade and Economics, 416.

Khomich, G. P., Tkach, N. I. (2009). Vcorystannya dicorosloy sirovini dlya zabezpechennya kharchovoi productsii BAR. Poltava: Poltava University of Consumer Cooperatives in Ukraine, 159.

Dibrivska, N. V. (2009). Technologia functionalnih napivfabrycativ dobavok iz dikoroslih yagid z vikorystanniam obrobky v zminnomy elektromagnitnomy poli [Technology semi functional additives with berries using the treatment in alternating electromagnetic field]. Kharkiv. Available at: http://www.disslib.org/tekhnolohia-funktsionalnykh-napivfabrykativ-dobavok-iz-dykoroslykh-jahid-z.html

Potter, D. (1991). Functional foods offer products developers new openings. Food Technology International Europe, 8, 138.

Publié-e

2015-11-23

Numéro

Rubrique

Technical Sciences