Формування товарознавчих характеристик та розширення товарного асортименту продуктів із дикорослих ягід
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.53106Ключові слова:
рідка фаза, товарознавчі характеристики, фазова оборотність, заморожування-центрифугування, функціонально-технологічні властивостіАнотація
Обґрунтовано прийоми та параметри отримання оборотних фаз дикорослих ягід та надано їм товарознавчу характеристику. Досліджено кріоскопічні та оптичні властивості рідкої фази. На основі визначення споживних властивостей рідкої та твердої фаз із ягід запропоновано шляхи їх застосування. У якості методу експрес-аналізу дикорослих ягід та продуктів їх переробки, запропоновано використання електрофізичної методикиПосилання
Egorova, E. U., Scholnikova, M. N. (2007). Producty functionalnogo naznachenia I BAD k pische na osnove dikorastuschego sirya [Product functionality and food supplements based on native raw materials]. Pischevaya promyshlennost’, 11, 12–13.
Boryaev, V. E. (1991). Tovarovedenie dikorastuschih plodov, yagod I lekarstvenno-technicheskogo sirya [Merchandizing of wild fruits, berries and drug-industrial raw materials]. Moscow: Economica, 207.
Roberfroid, M. B. (2002). Global view on functional foods: European perspectives. British Journal of Nutrition, 88 (S2), S133–S138. doi: 10.1079/bjn2002677
Orlova, N. Ya., Ponomarev, P. Kh. (2007). Prodovolchi tovary. Fructi, ovochi, gribi ta product ih pererobky [Groceries. Fruits, berries, vegetables, mushrooms and products of their processing]. Kyiv: Kyiv National University of Trade and Economics, 416.
Khomich, G. P., Tkach, N. I. (2009). Vcorystannya dicorosloy sirovini dlya zabezpechennya kharchovoi productsii BAR. Poltava: Poltava University of Consumer Cooperatives in Ukraine, 159.
Dibrivska, N. V. (2009). Technologia functionalnih napivfabrycativ dobavok iz dikoroslih yagid z vikorystanniam obrobky v zminnomy elektromagnitnomy poli [Technology semi functional additives with berries using the treatment in alternating electromagnetic field]. Kharkiv. Available at: http://www.disslib.org/tekhnolohia-funktsionalnykh-napivfabrykativ-dobavok-iz-dykoroslykh-jahid-z.html
Potter, D. (1991). Functional foods offer products developers new openings. Food Technology International Europe, 8, 138.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Дмитро Миколайович Одарченко, Микола Семенович Одарченко, Тетяна Василівна Карбівнича, Зінаїда Павлівна Карпенко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.