Профілактика та лікування гастроінтестинальних проявів харчової алергії у дітей першого року життя, алергія до білків корв’ячого молока
DOI:
https://doi.org/10.15587/2519-4798.2016.86502Ключові слова:
Гастроінтестинальні прояви харчової алергії, раціональне вигодовування, еозинофільно катіонний протеїнАнотація
Гастроінтестинальні прояви харчової алергії (ХА) у дітей перших місяців життя є неспецифічними, що значно ускладнює диференційну діагностику та вибір напрямку терапії. Метою роботи було удосконалення алгоритму диференційної діагностики гастроінтестинальних проявів проявів ХА у дітей перших місяців життя та демонстрація ролі раціонального вигодовування, як профілактики даних станів
Посилання
- Eichenfield, L. F., Tom, W. L., Chamlin, S. L., Feldman, S. R., Hanifin, J. M., Simpson, E. L. et. al. (2014). Guidelines of care for the management of atopic dermatitis. Journal of the American Academy of Dermatology, 70 (2), 338–351. doi: 10.1016/j.jaad.2013.10.010
- Lasicja, O. I. (2006). Atopіchnij marsh u dіtej. Perspektiva profіlaktiki ta prognozu. Klіnіchna іmunologіja. Alergologіja. Іnfektologіja, 1 (01), 12–48.
- Ohotnikova, E. N. (2013). Gastroіntestinal'na harchova alergіja u dіtej. Klіnіchna іmunologіja. Alergologіja. Іnfektologіja, 2, 5–13.
- Balabolkin, I. I. (Ed.) (2006). Pishhevaja allergija u detej. Moscow, 53.
- Shabunsha, E. I., Varnacheva, L. H., Glushkova, O. A., Gornik, C. B. (2007). Algoritmy differencial'noj diagnostiki celiakii, hronicheskogo jenterita gastrointestinal'noj formy pishhevoj allergii u detej. Nizhnij Novgorod, 15.
- Havkyn, A. I. (Ed.) (2007). Funkcional'nye narushenija ZhKT u detej rannego vozrasta. Laktaznaja nedostatochnost. Moscow, 24.
- Robison, R. G., Pongracic, J. A. (2012). Food allergy. Allergy and Asthma Proceedings, 33 (3), 77–79. doi: 10.2500/aap.2012.33.3556
- Eichenfield, L. F., Tom, W. L., Berger, T. G., Krol, A., Paller, A. S., Schwarzenberger, K. et. al. (2014). Guidelines of care for the management of atopic dermatitis. Journal of the American Academy of Dermatology, 71 (1), 116–132. doi: 10.1016/j.jaad.2014.03.023
- Sinn, J., Osborn, D. (2007). Prebiotics in infants for prevention of allergy and food hypersensitivity. Cochrane Database of Systematic Reviews. doi: 10.1002/14651858.cd006474
- Koletzko, S., Niggemann, B., Arato, A., Dias, J. A., Heuschkel, R., Husby, S. et. al. (2012). Diagnostic Approach and Management of Cowʼs-Milk Protein Allergy in Infants and Children. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, 55 (2), 221–229. doi: 10.1097/mpg.0b013e31825c9482
- Management of atopic eczema in primary care (2011). SIGN 125. Available at: http://www.sign.ac.uk/pdf/sign125.pdf
- Worth, A., Sheikh, A. (2010). Food allergy and atopic eczema. Current Opinion in Allergy and Clinical Immunology, 10 (3), 226–230. doi: 10.1097/aci.0b013e3283387fae
- Zutavern, A., Brockow, I., Schaaf, B., Bolte, G., von Berg, A., Diez, U., Borte, M. et. al. (2006). Timing of Solid Food Introduction in Relation to Atopic Dermatitis and Atopic Sensitization: Results From a Prospective Birth Cohort Study. Pediatrics, 117 (2), 401–411. doi: 10.1542/peds.2004-2521
- The Food Allergy & Education. Available at: http://www.foodallergy.org/
- Fiocchi, A., Assa’ad, A., Bahna, S. (2006). Food allergy and the introduction of solid foods to infants: a consensus document. Annals of Allergy, Asthma & Immunology, 97 (1), 10–21. doi: 10.1016/s1081-1206(10)61364-6
- Cantani, A. (2006). Benefits and concerns associated with biotechnology derived foods: can additional research reduce children health risks? European Review for Medical and Pharmacological Sciences, 10 (4), 197–206.
- Dreskin, S. C. (2006). Genetics of food allergy. Current Allergy and Asthma Reports, 6 (1), 58–64. doi: 10.1007/s11882-006-0012-9
- Shumilov, P. V., Dubrovskaja, M. I., Judina, O. V., Muhina, Ju. G., Ipatova, M. G., Pampura, A. N. (2007). Porazhenija zheludochno kishechnogo trakta u detej s pishhevoj allergiej. Trudnyj pacient, 5 (10), 19–25.
- Bajarzhargal, M., Mazo, V. K., Gmoshinskij, I. V., Zorin, S. N., Zilova, I. S., Shevjakova, L. V., Mahova, N. N. et. al. (2007). Izuchenie biodostupnosti novogo pishhevogo istochnika cinka. Voprosy detskoj dietologii, 5 (2), 11–14.
- Gorjachkina, L. A., Kashkin, K. P. (Eds.) (2009). Klinicheskaja allergologija i immunologija: rukovodstvo dlja praktikujushhih vrachej. Moscow: Miklosh, 432.
- Revjakina, V. A., Gamaleeva, A. V. (2006). Profilaktika pishhevoj allergii u detej s riskom razvitija atopii. Lechashhij vrach, 1, 8–11.
- Kaznacheeva, L. F. (2010). Gastrointestinal'naja forma pishhevoj allergii u detej. Prakticheskaja medicina, 45, 88–92.
- Balabolkin, I. I. (2007). Sovremennyj vzgljad na problemu lechenija allergicheskih boleznej u detej. Rossijskij pediatricheskij zhurnal, 1, 4–8.
- Borovik, T. Je., Ladodo, K. S., Jacyk, G. V. et. al. (2006). Spravochnye materialy po organizacii pitanija i ocenke razvitija detej rannego vozrasta. Moscow, 24.
- Borovik, T. Je., Makarova, S. M., Kazakova, S. N., Gamaleeva, A. V., Gribakin, S. G. (2008). Smesi na osnove gidrolizatov belka v profilaktike i dietoterapii pishhevoj allergii u detej. Lechashhij vrach, 7, 22–24.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Тетяна Вікторівна Починок, Владислава Дмитрівна Барзилович, Анастасія Дмитрівна Барзилович
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.