Вплив споживання молока та молочних продуктів на ризик виникнення та важкість перебігу акне у пацієнтів підліткового віку з Acne vulgaris, які отримують лікування у дерматологічній клініці при Лікарні Короля Фахда Університету Ель-Хубар, Саудівська Аравія

Автор(и)

  • Hanan Alghamdi Imam abdulrahman Alfaisal University (IAU) and King Fahd Hospital of the University PO Box 35312 Alkhobar 31488, KSA, Саудівська Аравія https://orcid.org/0000-0003-4032-3157
  • Aisha M. Alhemel Imam abdulrahman Alfaisal University (IAU) and King Fahd Hospital of the University PO Box 35312 Alkhobar 31488, KSA, Саудівська Аравія https://orcid.org/0000-0001-8469-692X
  • Iqbal A. Bukhari Imam abdulrahman Alfaisal University (IAU) and King Fahd Hospital of the University PO Box 35312 Alkhobar 31488, KSA, Саудівська Аравія https://orcid.org/0000-0001-8127-1168

DOI:

https://doi.org/10.15587/2519-4798.2017.99219

Ключові слова:

акне, молоко, молочні продукти, комедогенез, літогенез, сальні залози, запалення, андрогени, дієта, харчування

Анотація

У представленому дослідженні було вивчено взаємозв’язок між споживанням молока та молочних продуктів на ризик виникнення та важкість перебігу акне у пацієнтів підліткового віку з Аcne vulgaris. З метою дослідження було здійснено анкетування щодо споживання молочних продуктів та оцінку ступеня тяжкості акне за допомогою Глобальної системи класифікації акне. Було встановлено, що немає статистично значущої різниці між важкістю перебігу акне та всіх харчових факторів, окрім споживання молока. В результаті проведеного дослідження можна припустити, що споживання молочних продуктів, окрім молока, не впливає та не викликає загострення акне

Біографії авторів

Hanan Alghamdi, Imam abdulrahman Alfaisal University (IAU) and King Fahd Hospital of the University PO Box 35312 Alkhobar 31488, KSA

Доктор медичних наук

Кафедра дерматології

Aisha M. Alhemel, Imam abdulrahman Alfaisal University (IAU) and King Fahd Hospital of the University PO Box 35312 Alkhobar 31488, KSA

Доктор медичних наук

Кафедра дерматології

Iqbal A. Bukhari, Imam abdulrahman Alfaisal University (IAU) and King Fahd Hospital of the University PO Box 35312 Alkhobar 31488, KSA

Професор

Кафедра дерматології 

Посилання

  1. Dreno, B. (2010). Recent data on epidemiology of acne. Annales de Dermatologie et de Venereologie, 137 (12), 3–5. doi: 10.1016/s0151-9638(10)70045-4
  2. Zubair, N., Zubair, M. N. (2011). Acne and dairy products. Journal of the Pakistan Medical Association, 61 (9), 948.
  3. Tsoy, N. O. (2013). Effect of Milk and Dairy Products upon Severity of Acne for Young People. World Applied Sciences Journal, 24 (3), 403–407.
  4. Melnik, B. (2012). Diet in acne: further evidence for the role of nutrient signalling in acne pathogenesis. Acta Dermato Venereologica, 92 (3), 228–231. doi: 10.2340/00015555-1358
  5. Adebamowo, C. A., Spiegelman, D., Berkey, C. S., Danby, F. W., Rockett, H. H., Colditz, G. A. et. al. (2008). Milk consumption and acne in teenaged boys. Journal of the American Academy of Dermatology, 58 (5), 787–793. doi: 10.1016/j.jaad.2007.08.049
  6. Ismail, N. H., Manaf, Z. A., Azizan, N. Z. (2012). High glycemic load diet, milk and ice cream consumption are related to acne vulgaris in Malaysian young adults: a case control study. BMC Dermatology, 12 (1), 13. doi: 10.1186/1471-5945-12-13
  7. Burris, J., Rietkerk, W., Woolf, K. (2014). Relationships of Self-Reported Dietary Factors and Perceived Acne Severity in a Cohort of New York Young Adults. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 114 (3), 384–392. doi: 10.1016/j.jand.2013.11.010
  8. Adebamowo, C. A., Spiegelman, D., Danby, F. W., Frazier, A. L., Willett, W. C., Holmes, M. D. (2005). High school dietary dairy intake and teenage acne. Journal of the American Academy of Dermatology, 52 (2), 207–214. doi: 10.1016/j.jaad.2004.08.007
  9. Adebamowo, C. A., Spiegelman, D., Berkey, C. S., Danby, F. W., Rockett, H. H., Colditz, G. A. et. al. (2006). Milk consumption and acne in adolescent girls. Dermatology Online Journal, 12 (4). Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17083856
  10. Di Landro, A., Cazzaniga, S., Parazzini, F., Ingordo, V., Cusano, F., Atzori, L. et. al. (2012). Family history, body mass index, selected dietary factors, menstrual history, and risk of moderate to severe acne in adolescents and young adults. Journal of the American Academy of Dermatology, 67 (6), 1129–1135. doi: 10.1016/j.jaad.2012.02.018
  11. Melnik, B. C., Schmitz, G. (2009). Role of insulin, insulin-like growth factor-1, hyperglycaemic food and milk consumption in the pathogenesis of acne vulgaris. Experimental Dermatology, 18 (10), 833–841. doi: 10.1111/j.1600-0625.2009.00924.x
  12. Melnik, B. (2009). Milk consumption: aggravating factor of acne and promoter of chronic diseases of Western societies. Journal Der Deutschen Dermatologischen Gesellschaft, 7 (4), 364–370. doi: 10.1111/j.1610-0387.2009.07019.x
  13. Melnik, B. C. (2011). Evidence for acne-promoting effects of milk and other insulinotropic dairy products. Nestle Nutrition Institute Workshop Series: Pediatric Program, 67, 131–145. doi: 10.1159/000325580
  14. Danby, F. W. (2005). Acne and milk, the diet myth, and beyond. Journal of the American Academy of Dermatology, 52 (2), 360–362. doi: 10.1016/j.jaad.2004.09.022
  15. Saleh, N. F., Ramadan, S. A., Abu Zeid, O. M., Sabra, R. A., Abd El Aziz, S. B. (2011). Role of diet in acne. Journal of the Egyptian Womenʼs Dermatologic Society, 8 (2), 66–71. doi: 10.1097/01.ewx.0000397887.56807.4e
  16. Smith, R. N., Mann, N. J., Braue, A., Makelainen, H., Varigos, G. A. (2007). A low-glycemic-load diet improves symptoms in acne vulgaris patients: a randomized controlled trial. The American Journal of Clinical Nutrition, 86 (1), 107–115.
  17. Smith, R. N., Mann, N. J., Braue, A., Makelainen, H., Varigos, G. A. (2007). The effect of a high-protein, low glycemic–load diet versus a conventional, high glycemic–load diet on biochemical parameters associated with acne vulgaris: A randomized, investigator-masked, controlled trial. Journal of the American Academy of Dermatology, 57 (2), 247–256. doi: 10.1016/j.jaad.2007.01.046
  18. Smith, R. N., Braue, A., Varigos, G. A., Mann, N. J. (2008). The effect of a low glycemic load diet on acne vulgaris and the fatty acid composition of skin surface triglycerides. Journal of Dermatological Science, 50 (1), 41–52. doi: 10.1016/j.jdermsci.2007.11.005
  19. Smith, R., Mann, N., Makelainen, H., Roper, J., Braue, A., Varigos, G. (2008). A pilot study to determine the short-term effects of a low glycemic load diet on hormonal markers of acne: A nonrandomized, parallel, controlled feeding trial. Molecular Nutrition & Food Research, 52 (6), 718–726. doi: 10.1002/mnfr.200700307

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-04-29

Як цитувати

Alghamdi, H., Alhemel, A. M., & Bukhari, I. A. (2017). Вплив споживання молока та молочних продуктів на ризик виникнення та важкість перебігу акне у пацієнтів підліткового віку з Acne vulgaris, які отримують лікування у дерматологічній клініці при Лікарні Короля Фахда Університету Ель-Хубар, Саудівська Аравія. ScienceRise: Medical Science, (4 (12), 4–8. https://doi.org/10.15587/2519-4798.2017.99219

Номер

Розділ

Медичні науки