МОДЕРНІЗАЦІЯ КОНСТРУКЦІЇ РУЧНОЇ МЕДОГОНКИ
Mots-clés :
відкачування меду, ручні хордиальні медогонки, стільникові рамки, ротор медогонки, касети медогонки, відцентрова сила, продуктивність медогонки, ергономічність праціRésumé
Наведено механіку процесу ручного відкачування меду. Описано механізм, який належать до устаткування бджільництва, а саме до пристрою для відкачування меду з попередньо розпечатаних стільникових рамок. Метою дослідження є створення ручної восьмирамочної хордиальної медогонки в якій шляхом зміни конструкції ротора медогонки і конструкції касети ротора медогонки, забезпечується повнота видалення меду з рамок завдяки відцентровій силі та покращення технологічності процесу відкачування меду, оскільки рамки з касет не виймаються для видалення меду з іншої сторони.
Références
Рут А.И. Энциклопедия пчеловодства. / А.И. Рут, Э.Р. Рут, Х.Х. Рут. – М.: МП «Брат», 1993. – 368 с.
Кирьянов Ю.Н. Пчеловодный инвентарь и пасечное оборудование. / Ю.Н. Кирьянов. – М.: Мир, 2004. – 176 с.
Лукоянов В.Д. Пчеловодный инвентарь, пасечное оборудование: справочник / В.Д. Лукоянов, В.Н. Павленко. – М.: Агропромиздат, 1988. – 158 с.
Херольд Э. Новый курс пчеловодства. Основы теоретических и практических знаний / Эдмунд Херольд, Карл Вайс : пер. с нем. М. Беляева. – [1-е изд., перераб.]. – М.: АСТ Астрель, 2008. – 368 с.
Аветисян Г.А. Энциклопедия пчеловодства / под ред. Г.А. Аветисяна; пер. с англ. с предисловием. – М.: Колос, 1964. – 367 с.
Чепок Р. Медогонка хордіально-радіального типу / Чепок Р., Чепов В., Носова І. // Товари і ринки. 2013. – № 1. – С. 143–149.
Підвищення продуктивності праці та ергономічних умов роботи при відкачуванні меду / Чепок В.І., Носова І.О., Чепок Р.В. / матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інновації у підготовці фахівців технологічної, професійної освіти та готельно-ресторанному бізнесі», зб. наук. праць. – Херсон: Айлант, 2013. – С. 205.
Чепок В.І., Саприкін А.С. Вулик як одна з найважливіших складових пасіки. : матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інновації у підготовці фахівців технологічної, професійної освіти та готельно-ресторанному бізнесі», (Херсон, 17-18 жовтня 2013 р.) зб. наук. пр. – Херсон: Айлант, 2013. – С. 241–245.