Nanotechnologies development in extraction from raw materials
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4730Keywords:
Amaranth oil, extraction process, barodiffusionAbstract
The food nanotechnologies development directions have been considered in the paper. The analysis of new combined wave barodiffusion technologies based transport process mechanisms has been given. Energy aspects of using there technologies in extraction have been consideredReferences
- Бурдо, О.Г. Энергетический мониторинг пищевых производств [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф – 2008. – С. 244.
- Burdo, O.G. Heat pipes, heat pumps, refrigerators, power sources [Text] / O.G. Burdo, V.N. Bandura, I.I. Yarovoy, N.V. Ruzhitskaya // Proceedings of the VIII Minsk International Seminar Held in Minsk, Belarus, 12 – 15September 2011. – Vol. 1. – p. 155 – 161.
- Бурдо, О.Г. Наномасштабные эффекты в пищевых технологиях [Текст] / О.Г. Бурдо // Инж.-физический журнал. Минск – т.78 – № 1 – 2005. – С.88 – 93.
- Бурдо, О.Г. Мікро – і нанотехнології – новий напрямок в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наукові праці. – Випуск 29 – Одеса: Одеська національна академія харчових технологій – 2006 – С. 3 – 9.
- Бурдо, О.Г. Экстрагирование в системе «кофе – вода» [Текст] / О.Г. Бурдо, Г.М. Ряшко // Одесса – 2007 – С. 176.
- Бурдо, О.Г. Нанотехнологии. Флагманские, перспективные и фундаментальне проекты в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наук. праці Од. націон. акад. харчових техн. – Одеса: 2006. – Вип. 28, Т2. – с. 242 – 251.
- Бурдо, О.Г. Процессы инактивации микроорганизмов в микроволновом поле [Текст] / О.Г. Бурдо, О.Б. Рыбина // – Одесса: Полиграф – 2010 – С.200.
- Burdo, O.G. Intensificachion of processes of low-temperature separation of food solutions [Text] / O.G. Burdo, E.A. Kovalenko, D.A. Kharenko // Applaid Thermal Engineering, № 28 2008. – p. 311 – 316.
- Бурдо, О.Г. Техника блочного вымораживания [Текст] / О.Г. Бурдо, С.И. Милинчук, В.П. Мордынский, Д.А. Харенко. – Одесса: Полиграф, 2011 – С. 294.
- Бурдо, О.Г. Екстрагування олії з насіння амаранту та ріпака [Текст] / О.Г. Бурдо, С.М. Буйвол, В.М. Бандура, П.І. Светлічний // Збірник наукових праць ОНАХТ – 2009. – Вип. 36 – Т. 1 – С. 302 – 307.
Downloads
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Светлана Михайловна Капетула
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The consolidation and conditions for the transfer of copyright (identification of authorship) is carried out in the License Agreement. In particular, the authors reserve the right to the authorship of their manuscript and transfer the first publication of this work to the journal under the terms of the Creative Commons CC BY license. At the same time, they have the right to conclude on their own additional agreements concerning the non-exclusive distribution of the work in the form in which it was published by this journal, but provided that the link to the first publication of the article in this journal is preserved.