Нанотехнологічні підходи при екстрагуванні із рослинної сировини
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4730Ключові слова:
Олія амаранту, екстрагування, бародифузіяАнотація
В статі розглянуто напрямки розвитку харчових нанотехнологій. Наведений аналіз механізмів нових комбінованих процесів переносу на основі хвильових бародифузійних технологій. Розглянуті енергетичні аспекти використання таких технологій при екстрагуванніПосилання
- Бурдо, О.Г. Энергетический мониторинг пищевых производств [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф – 2008. – С. 244.
- Burdo, O.G. Heat pipes, heat pumps, refrigerators, power sources [Text] / O.G. Burdo, V.N. Bandura, I.I. Yarovoy, N.V. Ruzhitskaya // Proceedings of the VIII Minsk International Seminar Held in Minsk, Belarus, 12 – 15September 2011. – Vol. 1. – p. 155 – 161.
- Бурдо, О.Г. Наномасштабные эффекты в пищевых технологиях [Текст] / О.Г. Бурдо // Инж.-физический журнал. Минск – т.78 – № 1 – 2005. – С.88 – 93.
- Бурдо, О.Г. Мікро – і нанотехнології – новий напрямок в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наукові праці. – Випуск 29 – Одеса: Одеська національна академія харчових технологій – 2006 – С. 3 – 9.
- Бурдо, О.Г. Экстрагирование в системе «кофе – вода» [Текст] / О.Г. Бурдо, Г.М. Ряшко // Одесса – 2007 – С. 176.
- Бурдо, О.Г. Нанотехнологии. Флагманские, перспективные и фундаментальне проекты в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наук. праці Од. націон. акад. харчових техн. – Одеса: 2006. – Вип. 28, Т2. – с. 242 – 251.
- Бурдо, О.Г. Процессы инактивации микроорганизмов в микроволновом поле [Текст] / О.Г. Бурдо, О.Б. Рыбина // – Одесса: Полиграф – 2010 – С.200.
- Burdo, O.G. Intensificachion of processes of low-temperature separation of food solutions [Text] / O.G. Burdo, E.A. Kovalenko, D.A. Kharenko // Applaid Thermal Engineering, № 28 2008. – p. 311 – 316.
- Бурдо, О.Г. Техника блочного вымораживания [Текст] / О.Г. Бурдо, С.И. Милинчук, В.П. Мордынский, Д.А. Харенко. – Одесса: Полиграф, 2011 – С. 294.
- Бурдо, О.Г. Екстрагування олії з насіння амаранту та ріпака [Текст] / О.Г. Бурдо, С.М. Буйвол, В.М. Бандура, П.І. Светлічний // Збірник наукових праць ОНАХТ – 2009. – Вип. 36 – Т. 1 – С. 302 – 307.
##submission.downloads##
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.