Нанотехнологічні підходи при екстрагуванні із рослинної сировини

Автор(и)

  • Светлана Михайловна Капетула Одеська національна академія харчових технологій, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4730

Ключові слова:

Олія амаранту, екстрагування, бародифузія

Анотація

В статі розглянуто напрямки розвитку харчових нанотехнологій. Наведений аналіз механізмів нових комбінованих процесів переносу на основі хвильових бародифузійних технологій. Розглянуті енергетичні аспекти використання таких технологій при екстрагуванні

Біографія автора

Светлана Михайловна Капетула, Одеська національна академія харчових технологій

Аспірант

Кафедра процесів, апаратів та енергетичного менеджменту

Посилання

  1. Бурдо, О.Г. Энергетический мониторинг пищевых производств [Текст] / О.Г. Бурдо. – Одесса: Полиграф – 2008. – С. 244.
  2. Burdo, O.G. Heat pipes, heat pumps, refrigerators, power sources [Text] / O.G. Burdo, V.N. Bandura, I.I. Yarovoy, N.V. Ruzhitskaya // Proceedings of the VIII Minsk International Seminar Held in Minsk, Belarus, 12 – 15September 2011. – Vol. 1. – p. 155 – 161.
  3. Бурдо, О.Г. Наномасштабные эффекты в пищевых технологиях [Текст] / О.Г. Бурдо // Инж.-физический журнал. Минск – т.78 – № 1 – 2005. – С.88 – 93.
  4. Бурдо, О.Г. Мікро – і нанотехнології – новий напрямок в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наукові праці. – Випуск 29 – Одеса: Одеська національна академія харчових технологій – 2006 – С. 3 – 9.
  5. Бурдо, О.Г. Экстрагирование в системе «кофе – вода» [Текст] / О.Г. Бурдо, Г.М. Ряшко // Одесса – 2007 – С. 176.
  6. Бурдо, О.Г. Нанотехнологии. Флагманские, перспективные и фундаментальне проекты в АПК [Текст] / О.Г. Бурдо // Наук. праці Од. націон. акад. харчових техн. – Одеса: 2006. – Вип. 28, Т2. – с. 242 – 251.
  7. Бурдо, О.Г. Процессы инактивации микроорганизмов в микроволновом поле [Текст] / О.Г. Бурдо, О.Б. Рыбина // – Одесса: Полиграф – 2010 – С.200.
  8. Burdo, O.G. Intensificachion of processes of low-temperature separation of food solutions [Text] / O.G. Burdo, E.A. Kovalenko, D.A. Kharenko // Applaid Thermal Engineering, № 28 2008. – p. 311 – 316.
  9. Бурдо, О.Г. Техника блочного вымораживания [Текст] / О.Г. Бурдо, С.И. Милинчук, В.П. Мордынский, Д.А. Харенко. – Одесса: Полиграф, 2011 – С. 294.
  10. Бурдо, О.Г. Екстрагування олії з насіння амаранту та ріпака [Текст] / О.Г. Бурдо, С.М. Буйвол, В.М. Бандура, П.І. Светлічний // Збірник наукових праць ОНАХТ – 2009. – Вип. 36 – Т. 1 – С. 302 – 307.

##submission.downloads##

Як цитувати

Капетула, С. М. (2012). Нанотехнологічні підходи при екстрагуванні із рослинної сировини. Technology Audit and Production Reserves, 3(1(5), 21–22. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4730