Use the hydrolases and acyltransferases enzymes in the degguming technology of vegetable oils
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2012.4743Keywords:
Acyltransferase, degumming, enzyme preparations, phospholipase CAbstract
The article describes the basic approaches to a choice of enzyme preparations for removal phospholipids from oils, and also presents the results of research the hydrolases, namely phospholipase C, and acyltransferases enzymes in the technology of enzyme oils degummingReferences
- Цыперович, А. С. Ферменты (основы химии и технологии) [Текст] / А. С. Цыперович – К.: «Техніка», 1971.– С. 360.
- Гладкий, Ф.Ф. Нова ферментна технологія гідратації олій. Критерії вибору ферментних препаратів [Текст] / Ф. Ф. Гладкий, С.В. Волошенко // Міжнародна науково-технічна конференція «Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, оліє жирової та молочної галузей», - Київ НУХТ – 22 – 23 березня 2012. – С.82.
- Гладкий, Ф.Ф. Можливість проведення реакції гідратації фосфоліпідів олій з використанням ферментного препарату фосфоліпази С [Текст] /
- Ф.Ф. Гладкий, С.В. Волошенко / Вісник національного технічного університету „ХПІ”. – Харків: НТУ «ХПІ». - 2011. - №34. - С.32-37.
- Гладкий, Ф.Ф. Эффективная технология гидратации растительных масел [Текст] / Ф.Ф. Гладкий, С.В. Волошенко, Волкотруб С.Л., Голубець О.В., Кищенко В.А., Левчук И.В./ V Международная научно-техническая конференция «Химия и технология жиров. Перспективы развития масложировой отрасли», – АР Крым, г. Алушта. – 23 – 24 мая 2012. – С 42 - 43.
- Гладкий, Ф.Ф. Екологічна ферментна технологія гідратації олій [Текст] Ф.Ф. Гладкий, С.В. Волошенко, Волкотруб С.Л., Голубець О.В., Кіщенко В.А., Левчук І.В. // Тези доповідей XX міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я». – Харків:. - 2012. – Ч.ІІ. - С.284.
Downloads
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Світлана Вікторівна Волошенко
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The consolidation and conditions for the transfer of copyright (identification of authorship) is carried out in the License Agreement. In particular, the authors reserve the right to the authorship of their manuscript and transfer the first publication of this work to the journal under the terms of the Creative Commons CC BY license. At the same time, they have the right to conclude on their own additional agreements concerning the non-exclusive distribution of the work in the form in which it was published by this journal, but provided that the link to the first publication of the article in this journal is preserved.