Дослідження теплопередачі в поверхневому шарі м'ясних виробів при двосторонньому жаренні під дією електричного струму
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.47700Ключові слова:
двостороннє жарення, теплопередача, парові прошарки, м’ясо, електричний струмАнотація
Досліджено теплопередачу в поверхневому шарі під час другої стадії процесу двостороннього жарення м’яса під дією електричного струму. Розраховані коефіцієнт теплопередачі від поверхонь жарення до напівфабрикату, співвідношення між діаметром капіляру і тривалістю здійснення циклу випарування, раціональна питома поверхнева потужність поверхонь жарення і тривалість другої стадії процесу.Посилання
- Cherevko, O. I., Skrypnyk, V. O., Farisieiev, A. H. (12.05.14). Sposib zharennia miasa. Patent of Ukraine № 105398 S2, MPK A23L 1/01, A23L 1/025, A47J 37/00. Appl. № a 2012 04451. Filed 09.04.12. Bul. № 9, 6.
- Ngadi, M. O., Hwang, D-K. (2007). Modelling heat transfer and heterocyclic amines formation in meat patties during frying. Agricultural Engineering International: the CIGR Ejournal. Manuscript BC 04 004, Vol. IX. Available: http://ecommons.library.cornell.edu/handle/1813/10642
- Skrypnyk, V. A., Herman, N. V., Molchanova, N. Yu. (2013). Analiticheskoe issledovanie teplomassoobmennyih protsessov pri dvustoronnem zhareni v funktsionalno zamknutyih emkostyah. Analele Ştiinţifice ale Universităţii Cooperatist-Comerciale din Moldova/MOLDCOOP, Vol. XII. Chişinău: UCCM, 198–202.
- Meshi, A. I. (1984). Biohimiya myasa, myasoproduktov i ptitseproduktov. M.: Legkaya i pischevaya promyishlennost, 280.
- Yaremachenko, M. A. (1975). Tehnologicheskiy rezhim i osnovnyie parametryi zhareniya myasa krupnyim kuskom. Public catering, 11, 102–104.
- Zheleznyak, K. D. (1980). Issledovanie pischevoy tsennosti nekotoryih blyud iz zharenoy govyadinyi. М., 23.
- Ivanitskiy, B. G. (1973). Eksperimentalnoe issledovanie elektro-osmoticheskogo massoperenosa. К., 28.
- Antropov, L. I. (1984). Teoreticheskaya elektrohimiya. Ed. 4. М.: Vyisshaya shkola, 519.
- Ginzburg, A. S., Gromov, M. A., Krasovskaya, G. I., Ukolov, V. S. (1975). Teplofizicheskie harakteristiki pischevyih produktov i materialov. M.: Pischevaya promyishlennost, 224.
- Vargaftik, N. B. (1972). Spravochnik po teplofizicheskim svoystvam gazov i zhidkostey. Ed. 2. M.: Nauka, 720.
- Brazhnikov, A. M. (1987). Teoriya termicheskoy obrabotki m’yasoproduktov. M.: Agropromizdat, 270.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Технологічний аудит та резерви виробництва

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.