Дослідження теплопередачі в поверхневому шарі м'ясних виробів при двосторонньому жаренні під дією електричного струму

Автор(и)

  • Олександр Іванович Черевко Харківський державний університет харчування і торгівлі, вул. Клочківська 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0001-6047-8186
  • Вячеслав Олександрович Скрипник Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля 3, м. Полтава, Україна, 36014, Україна https://orcid.org/0000-0001-8883-7398
  • Наталія Юріївна Молчанова Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля 3, м. Полтава, Україна, 36014, Україна https://orcid.org/0000-0002-0040-9952
  • Андрій Геннадійович Фарісєєв Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля 3, м. Полтава, Україна, 36014, Україна https://orcid.org/0000-0002-5599-3017

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.47700

Ключові слова:

двостороннє жарення, теплопередача, парові прошарки, м’ясо, електричний струм

Анотація

Досліджено теплопередачу в поверхневому шарі під час другої стадії процесу двостороннього жарення м’яса під дією електричного струму. Розраховані коефіцієнт теплопередачі від поверхонь жарення до напівфабрикату, співвідношення між діаметром капіляру і тривалістю здійснення циклу випарування, раціональна питома поверхнева потужність поверхонь жарення і тривалість другої стадії процесу.

Біографії авторів

Олександр Іванович Черевко, Харківський державний університет харчування і торгівлі, вул. Клочківська 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор, ректор, завідувач кафедри

Кафедра процесів, апаратів і автоматизації харчових виробництв

Вячеслав Олександрович Скрипник, Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля 3, м. Полтава, Україна, 36014

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі

Наталія Юріївна Молчанова, Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля 3, м. Полтава, Україна, 36014

Кандидат технічних наук

Кафедра технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі

Андрій Геннадійович Фарісєєв, Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», вул. Коваля 3, м. Полтава, Україна, 36014

Кандидат технічних наук

Кафедра технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі

Посилання

  1. Cherevko, O. I., Skrypnyk, V. O., Farisieiev, A. H. (12.05.14). Sposib zharennia miasa. Patent of Ukraine 105398 S2, MPK A23L 1/01, A23L 1/025, A47J 37/00. Appl. № a 2012 04451. Filed 09.04.12. Bul. № 9, 6.
  2. Ngadi, M. O., Hwang, D-K. (2007). Modelling heat transfer and heterocyclic amines formation in meat patties during frying. Agricultural Engineering International: the CIGR Ejournal. Manuscript BC 04 004, Vol. IX. Available: http://ecommons.library.cornell.edu/handle/1813/10642
  3. Skrypnyk, V. A., Herman, N. V., Molchanova, N. Yu. (2013). Analiticheskoe issledovanie teplomassoobmennyih protsessov pri dvustoronnem zhareni v funktsionalno zamknutyih emkostyah. Analele Ştiinţifice ale Universităţii Cooperatist-Comerciale din Moldova/MOLDCOOP, Vol. XII. Chişinău: UCCM, 198–202.
  4. Meshi, A. I. (1984). Biohimiya myasa, myasoproduktov i ptitseproduktov. M.: Legkaya i pischevaya promyishlennost, 280.
  5. Yaremachenko, M. A. (1975). Tehnologicheskiy rezhim i osnovnyie parametryi zhareniya myasa krupnyim kuskom. Public catering, 11, 102–104.
  6. Zheleznyak, K. D. (1980). Issledovanie pischevoy tsennosti nekotoryih blyud iz zharenoy govyadinyi. М., 23.
  7. Ivanitskiy, B. G. (1973). Eksperimentalnoe issledovanie elektro-osmoticheskogo massoperenosa. К., 28.
  8. Antropov, L. I. (1984). Teoreticheskaya elektrohimiya. Ed. 4. М.: Vyisshaya shkola, 519.
  9. Ginzburg, A. S., Gromov, M. A., Krasovskaya, G. I., Ukolov, V. S. (1975). Teplofizicheskie harakteristiki pischevyih produktov i materialov. M.: Pischevaya promyishlennost, 224.
  10. Vargaftik, N. B. (1972). Spravochnik po teplofizicheskim svoystvam gazov i zhidkostey. Ed. 2. M.: Nauka, 720.
  11. Brazhnikov, A. M. (1987). Teoriya termicheskoy obrabotki myasoproduktov. M.: Agropromizdat, 270.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-07-23

Як цитувати

Черевко, О. І., Скрипник, В. О., Молчанова, Н. Ю., & Фарісєєв, А. Г. (2015). Дослідження теплопередачі в поверхневому шарі м’ясних виробів при двосторонньому жаренні під дією електричного струму. Technology Audit and Production Reserves, 4(4(24), 47–51. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2015.47700

Номер

Розділ

Технології харчової, легкої та хімічної промисловості