Дослідження змін м’якого тіла молюска прісноводного під впливом термічної обробки в технології напівфабрикату варено-замороженого
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.100108Ключові слова:
прісноводні двостулкові молюски роду Anodonta, ступінь пенетрації м’якого тіла, напівфабрикат варено-замороженийАнотація
Визначено вологоутримуючу здатність та рН двостулкових прісноводних молюсків роду Anodonta півночі України. Проведено дослідження динаміки змін білка, вологи, маси, а також вплив зміни ступеня пенетрації м’якого тіла прісноводних молюсків роду Anodonta в процесі термічної обробки на органолептичні властивості напівфабрикату з його використанням. На основі отриманих даних обґрунтовано технологію напівфабрикату варено-замороженого.
Посилання
- Andalecio, M. N., Peralta, E. M., Napata, R. P., Laureta, L. V. (2014). Consumers’ behavior towards cultured oyster and mussel in Western Visayas, Philippines. Aquaculture, Aquarium, Conservation & Legislation, 7 (2), 116–136.
- Golovko, N., Golovko, T., Gelikh, А. (2015). Investigation of amino acid structure of proteins of freshwater bivalve mussels from the genus Anodonta of the northern Ukraine. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(11(77)), 10–16. doi:10.15587/1729-4061.2015.51072
- Golovko, N., Golovko, T., Gelikh, А. (2016). Research of fatty acid and mineral composition of soft body of freshwater bivalves (genus Anodonta) in the northern Ukraine. Technology Audit and Production Reserves, 3(3(29)), 17–23. doi:10.15587/2312-8372.2016.71112
- Golovko, N., Golovko, T., Gelikh, А. (2015). Research qualitative composition of minerals soft body freshwater bivalve mussels of the genus Anodonta and marine counterpart ‑ the mussels of the genus Mytilus. Progressive engineering and technology of food production enterprises, catering business and trade, 2 (22), 270–278.
- Marusic, N., Vidacek, S., Medic, H., Petrak, T. (2010). Growth of Mussels (Mytilus galloprovincialis) on the East Coast of Istria. Croatian Journal of Fisheries, 68 (1), 19–25.
- Furlan, E. F., Galvao, J. A., Salan, E. O., Yokoyama, V. A., Oetterer, M. (2007). Estabilidade físico-química e mercado do mexilhão (Perna perna) cultivado em Ubatuba – SP. Ciência e Tecnologia de Alimentos, 27 (3), 516–523. doi:10.1590/s0101-20612007000300015
- Lima, F. C., Abreu, M. G., Mesquita, E. F. M. (2001). Monitoramento histopatológico de mexilhão Perna perna da Lagoa de Itaipu, Niterói, RJ. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, 53 (2), 1–5. doi:10.1590/s0102-09352001000200013
- Salan, E. O., Galvao, J. A., Furlan, E. F., Porto, E., Gallo, C. R., Oetterer, M. (2008). Quality of mussels cultivated and commercialized in Ubatuba, SP, Brazil: monitoration Bacillus cereus and Staphylococcus aureus growth after post-harvest processing. Ciência e Tecnologia de Alimentos, 28 (1), 152–159. doi:10.1590/s0101-20612008000100022
- Tribuzi, G., De Aragao, G. M. F., Laurindo, J. B. (2015). Processing of chopped mussel meat in retort pouch. Food Science and Technology (Campinas), 35 (4), 612–619. doi:10.1590/1678-457x.6698
- Bogdanov, V. D., Volotka, F. B. (2012). Technological-chemical characteristic of the Far Eastern dace and striped mullet. Izvestiia TINRO (Tihookeanskogo nauchno-issledovatel'skogo rybohoziaistvennogo tsentra), 170, 271–282.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Tatyana Golovko, Nikolay Golovko, Anna Gelikh
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.