Експериментальні дослідження концентрації цукру при протитечійно-струминному змішуванні напоїв
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.100173Ключові слова:
струминне змішування, протитечійно-струминний змішувач, змішувач солодких напоїв, перемішування води з купажним сиропомАнотація
Наведені результати експериментального дослідження процесу змішування у протитечійно-струминному змішувачі. Отримані залежності концентрації сиропу в змішаному розчині від тиску подачі води, напору купажного сиропу, величини кільцевого зазору в приймальній камері і відстані між форсунками. Визначені оптимальні конструктивно-технологічні параметри для забезпечення необхідної концентрації цукру в готовому розчині при виготовленні солодкого напою «Лимонад».
Посилання
- Landau, L. D., Lifshits, E. M. (2001). Teoreticheskaia fizika. Vol. VI. Gidrodinamika. Moscow: FIZMATLIT, 731.
- Wasewar, K. L., Sarathi, J. V. (2008). CFD Modelling and Simulation of Jet Mixed Tanks. Engineering Applications of Computational Fluid Mechanics, 2 (2), 155–171. doi:10.1080/19942060.2008.11015218
- Sendilkumar, K., Kalaichelvi, P., Perumalsamy, M., Arunagiri, A., Raja, T. (2008). Computational fluid dynamic analysis of mixing characteristics inside a jet mixer for newtonian and non newtonian fluids. Proceedings of the World Congress on Engineering and Computer Science, 9.
- Saravanan, K., Sundaramoorthy, N., Mohankumar, G., Subramanian, N. (2010). Studies on Some Aspects of Jet Mixers I: Hydrodynamics. Modern Applied Science, 4 (3), 51–59. doi:10.5539/mas.v4n3p51
- Wasewar, K. L. (2006). A design of jet mixed tank. Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 20 (1), 31–46.
- Pan, G., Meng, H. (2001). Experimental study of turbulent mixing in a tee mixer using PIV and PLIF. AIChE Journal, 47 (12), 2653–2665. doi:10.1002/aic.690471205
- Daas, M., Srivasta, R., Roelta, D. (2007). Submerged Jet Mixing in Nuclear Waste Tanks: A Correlation for Jet Velocity. WM Symposia, 41 (14), 9.
- Engelbrecht, J. J. (2007). Optimization of a Hydraulic Mixing Nozzle. Iowa State University, 65.
- Espinosa, E. (2011). Design Optimization of Submerged Jet Nozzles for enhanced mixing. Florida International University, 101.
- Piatkov, M. V. (30.07.1994). Gidrodinamicheskii smesitel'. Patent № 2016641 RU. Appl. № 4786991/26. Filed 09.11.1989. Bull. № 27, 3.
- Egorov, Yu. V., Belykh, V. S. (25.07.1995). Smesitel'. Patent №2040322 RU. Appl. № 5042290/26. Filed 15.05.1992. Bull. № 24, 4.
- Borodin, V. A. (27.05.1997). Mnogokonusnyj strujnyj apparat. Patent № 2080164 RU. Appl. № 93015447/25. Filed 24.03.1993. Bull. № 20, 3.
- Samoichuk, K. O., Poludnenko, O. V. (2011). Analiz obladnannia dlia peremishuvannia ridkykh komponentiv. Pratsi Tavriiskoho derzhavnoho ahrotekhnolohichnoho universytetu: naukove fakhove vydannia, 11 (6), 226–233.
- Samoichuk, K. O., Poludnenko, O. V. (2013). Obosnovanie konstruktsii smesitelia zhidkih komponentov s pomoshch'iu komp'iuternogo modelirovaniia. Materialy VII Mezhdunarodnoi nauchno-prakticheskoi konferentsii «Aktual'nye problemy nauchno-tehnicheskogo progressa v APK», 20–22 marta 2013 g., g. Stavropol. Stavropol: SGAU, 86–92.
- Tsyb, V. H., Poludnenko, O. V. (2014). Analiz metodiv otsiniuvannia yakosti zmishuvannia ridkykh komponentiv pry vyrobnytstvi bezalkoholnykh napoiv. Pratsi Tavriiskoho derzhavnoho ahrotekhnolohichnoho universytetu: naukove fakhove vydannia, 14 (1), 7–12.
- Samoichuk, K. O., Poludnenko, O. V., Tsyb, V. H. (2015). Vyznachennia vidstani mizh soplamy forsunok protytechiino-strumynnoho zmishuvacha bezalkoholnykh napoiv. Pratsi Tavriiskoho derzhavnoho ahrotekhnolohichnoho universytetu: naukovo-fakhove vydannia, 15 (1), 30–38.
- Samoichuk, K. O., Panina, V. V., Poludnenko, O. V. (2016). Eksperymentalne vyznachennia kontsentratsii syropu u protytechiino-strumynnomu zmishuvachi. Materialy XVI Mizhnarodnoi naukovoi konferentsii «Udoskonalennia protsesiv i obladnannia kharchovykh ta khimichnykh vyrobnytstv», 5–9 veresnia 2016 r., m. Odesa. Odesa: ONAKhT, 327–331.
- Mayer, I. (2003). Simple Theorems, Proofs, and Derivations in Quantum Chemistry. Mathematical and Computational Chemistry. Springer US, 337. doi:10.1007/978-1-4757-6519-9
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Olga Poludnenko, Kyrylo Samoichuk, Nadiya Palyanichka, Valentyna Verkholantseva, Serhii Petrychenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.