Експериментальні дослідження концентрації цукру при протитечійно-струминному змішуванні напоїв

Автор(и)

  • Kyrylo Samoichuk Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312, Україна https://orcid.org/0000-0002-3423-3510
  • Olga Poludnenko Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312, Україна https://orcid.org/0000-0002-6413-5567
  • Nadiya Palyanichka Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312, Україна https://orcid.org/0000-0001-8510-7146
  • Valentyna Verkholantseva Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312, Україна https://orcid.org/0000-0003-1961-2149
  • Serhii Petrychenko Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312, Україна https://orcid.org/0000-0003-3424-5316

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.100173

Ключові слова:

струминне змішування, протитечійно-струминний змішувач, змішувач солодких напоїв, перемішування води з купажним сиропом

Анотація

Наведені результати експериментального дослідження процесу змішування у протитечійно-струминному змішувачі. Отримані залежності концентрації сиропу в змішаному розчині від тиску подачі води, напору купажного сиропу, величини кільцевого зазору в приймальній камері і відстані між форсунками. Визначені оптимальні конструктивно-технологічні параметри для забезпечення необхідної концентрації цукру в готовому розчині при виготовленні солодкого напою «Лимонад».

Біографії авторів

Kyrylo Samoichuk, Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв

Olga Poludnenko, Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312

Асистент

Кафедра технічний сервіс в агропромисловому комплексі

Nadiya Palyanichka, Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв

Valentyna Verkholantseva, Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв

Serhii Petrychenko, Таврійський державний агротехнологічний університет, пр. Богдана Хмельницького, 18, м. Мелітополь, Україна, 72312

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв

Посилання

  1. Landau, L. D., Lifshits, E. M. (2001). Teoreticheskaia fizika. Vol. VI. Gidrodinamika. Moscow: FIZMATLIT, 731.
  2. Wasewar, K. L., Sarathi, J. V. (2008). CFD Modelling and Simulation of Jet Mixed Tanks. Engineering Applications of Computational Fluid Mechanics, 2 (2), 155–171. doi:10.1080/19942060.2008.11015218
  3. Sendilkumar, K., Kalaichelvi, P., Perumalsamy, M., Arunagiri, A., Raja, T. (2008). Computational fluid dynamic analysis of mixing characteristics inside a jet mixer for newtonian and non newtonian fluids. Proceedings of the World Congress on Engineering and Computer Science, 9.
  4. Saravanan, K., Sundaramoorthy, N., Mohankumar, G., Subramanian, N. (2010). Studies on Some Aspects of Jet Mixers I: Hydrodynamics. Modern Applied Science, 4 (3), 51–59. doi:10.5539/mas.v4n3p51
  5. Wasewar, K. L. (2006). A design of jet mixed tank. Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 20 (1), 31–46.
  6. Pan, G., Meng, H. (2001). Experimental study of turbulent mixing in a tee mixer using PIV and PLIF. AIChE Journal, 47 (12), 2653–2665. doi:10.1002/aic.690471205
  7. Daas, M., Srivasta, R., Roelta, D. (2007). Submerged Jet Mixing in Nuclear Waste Tanks: A Correlation for Jet Velocity. WM Symposia, 41 (14), 9.
  8. Engelbrecht, J. J. (2007). Optimization of a Hydraulic Mixing Nozzle. Iowa State University, 65.
  9. Espinosa, E. (2011). Design Optimization of Submerged Jet Nozzles for enhanced mixing. Florida International University, 101.
  10. Piatkov, M. V. (30.07.1994). Gidrodinamicheskii smesitel'. Patent № 2016641 RU. Appl. № 4786991/26. Filed 09.11.1989. Bull. № 27, 3.
  11. Egorov, Yu. V., Belykh, V. S. (25.07.1995). Smesitel'. Patent №2040322 RU. Appl. № 5042290/26. Filed 15.05.1992. Bull. № 24, 4.
  12. Borodin, V. A. (27.05.1997). Mnogokonusnyj strujnyj apparat. Patent № 2080164 RU. Appl. № 93015447/25. Filed 24.03.1993. Bull. № 20, 3.
  13. Samoichuk, K. O., Poludnenko, O. V. (2011). Analiz obladnannia dlia peremishuvannia ridkykh komponentiv. Pratsi Tavriiskoho derzhavnoho ahrotekhnolohichnoho universytetu: naukove fakhove vydannia, 11 (6), 226–233.
  14. Samoichuk, K. O., Poludnenko, O. V. (2013). Obosnovanie konstruktsii smesitelia zhidkih komponentov s pomoshch'iu komp'iuternogo modelirovaniia. Materialy VII Mezhdunarodnoi nauchno-prakticheskoi konferentsii «Aktual'nye problemy nauchno-tehnicheskogo progressa v APK», 20–22 marta 2013 g., g. Stavropol. Stavropol: SGAU, 86–92.
  15. Tsyb, V. H., Poludnenko, O. V. (2014). Analiz metodiv otsiniuvannia yakosti zmishuvannia ridkykh komponentiv pry vyrobnytstvi bezalkoholnykh napoiv. Pratsi Tavriiskoho derzhavnoho ahrotekhnolohichnoho universytetu: naukove fakhove vydannia, 14 (1), 7–12.
  16. Samoichuk, K. O., Poludnenko, O. V., Tsyb, V. H. (2015). Vyznachennia vidstani mizh soplamy forsunok protytechiino-strumynnoho zmishuvacha bezalkoholnykh napoiv. Pratsi Tavriiskoho derzhavnoho ahrotekhnolohichnoho universytetu: naukovo-fakhove vydannia, 15 (1), 30–38.
  17. Samoichuk, K. O., Panina, V. V., Poludnenko, O. V. (2016). Eksperymentalne vyznachennia kontsentratsii syropu u protytechiino-strumynnomu zmishuvachi. Materialy XVI Mizhnarodnoi naukovoi konferentsii «Udoskonalennia protsesiv i obladnannia kharchovykh ta khimichnykh vyrobnytstv», 5–9 veresnia 2016 r., m. Odesa. Odesa: ONAKhT, 327–331.
  18. Mayer, I. (2003). Simple Theorems, Proofs, and Derivations in Quantum Chemistry. Mathematical and Computational Chemistry. Springer US, 337. doi:10.1007/978-1-4757-6519-9

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-03-30

Як цитувати

Samoichuk, K., Poludnenko, O., Palyanichka, N., Verkholantseva, V., & Petrychenko, S. (2017). Експериментальні дослідження концентрації цукру при протитечійно-струминному змішуванні напоїв. Technology Audit and Production Reserves, 2(3(34), 41–46. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.100173

Номер

Розділ

Технології виробництва харчування: Оригінальне дослідження