Дослідження рухливості молекул води в виробах з пінною структурою та підвищеним вмістом йоду
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.100183Ключові слова:
пінна структура, ядерно-магнітний резонанс, еламін, полідисперсні системи, спін-спінова релаксація, ламінаріяАнотація
Досліджено вироби з пінною структурою з метою отримання нових функціональних продуктів харчування. Показано вплив еламіну на піностійкість та підвищення густини піни. Дослідження часу спін-спінової релаксації показує, що еламін має здатність утворювати з вологою у продукті міцні зв’язки, що призводить до зменшення кількості вільної рідини, переводячи її у зв’язаний стан.
Посилання
- TU U 00382119-02-99. Elamin sukhyi poroshkopodibnyi. (2000). Introduced: 01.01.2000. Kyiv, 12.
- Derevianko, L. P. (1999). Elamin – iodiruiushchaia radiozashchitnaia dobavka iz morskoi kapusty. Kyiv, 32.
- Erickson, P. S., Marston, S. P., Gemmel, M., Deming, J., Cabral, R. G., Murphy, M. R., Marden, J. I. (2012). Short communication: Kelp taste preferences by dairy calves1. Journal of Dairy Science, 95 (2), 856–858. doi:10.3168/jds.2011-4826
- Marston, S. P., Spangler, D. A., Whitehouse, N. L., Erickson, P. S. (2009). Addition of a Silage Preservative Reduces Spoilage in Wet Brewers Grain1. The Professional Animal Scientist, 25 (3), 388–392. doi:10.15232/s1080-7446(15)30730-0
- Fingas, M. (2004). Formation of water-in-oil emulsions and application to oil spill modelling. Journal of Hazardous Materials, 107 (1-2), 37–50. doi:10.1016/j.jhazmat.2003.11.008
- Urdahl, O., Sjoblom, J. (1995). Water-in-crude oil emulsions from the Norwegian Continental Shelf. A stabilization and destabilization study. Journal of Dispersion Science and Technology, 16 (7), 557–574. doi:10.1080/01932699508943707
- Heins, B. J., Chester-Jones, H. (2015). Effect of feeding kelp on growth and profitability of group-fed calves in an organic production system. The Professional Animal Scientist, 31 (4), 368–374. doi:10.15232/pas.2015-01390
- Holdt, S. L., Kraan, S. (2011). Bioactive compounds in seaweed: functional food applications and legislation. Journal of Applied Phycology, 23 (3), 543–597. doi:10.1007/s10811-010-9632-5
- Kim, S.-K., Mendis, E. (2006). Bioactive compounds from marine processing byproducts – A review. Food Research International, 39 (4), 383–393. doi:10.1016/j.foodres.2005.10.010
- Sutherland, A. D., Varela, J. C. (2014). Comparison of various microbial inocula for the efficient anaerobic digestion of Laminaria hyperborea. BMC Biotechnology, 14 (1), 7. doi:10.1186/1472-6750-14-7
- TU U 15.8-01566330-250:2010. Zefir z kontsentratom elaminu sukhoho. (2010). Kyiv, 20.
- Biletska, Ya. O. (2012). Formuvannia yakosti zefiru z vykorystanniam elaminu ta yahidnykh piure. Kharkiv: KhDUKhT, 21.
- In: Sadoc, J. F., Rivier, N. (1999). Foams and Emulsions. Springer Netherlands, 348. doi:10.1007/978-94-015-9157-7
- Losche, A. (1957). Kerninduktion. Berlin: Deutscher Verlag der Wissenschaften, 605.
- Farrar, T. C., Becker, E. D. (1971). Free Induction and Spin Echoes. Pulse and Fourier Transform NMR, 18–33. doi:10.1016/b978-0-08-091812-9.50007-7
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Igor Pavliuk, Gregoriy Deynichenko, Aleksandr Dyakov
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.