Визначення параметрів якості безалкогольного функціонального напою за методикою із застосуванням афінних перетворень

Автор(и)

  • Oksana Zhulinska Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61000, Україна https://orcid.org/0000-0003-3072-4475
  • Karyna Svidlo Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61000, Україна https://orcid.org/0000-0002-0175-7756

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.105631

Ключові слова:

функціональні харчові продукти, управління якістю та безпечністю, середнє квадратичне відхилення

Анотація

Проведені розрахунки якості безалкогольних напоїв функціонального призначення, згідно методики оцінки із застосуванням афінних перетворень, яка може бути застосована при будь-якому ідеальному значенні. Експериментальні дослідження виконувалися на прикладі процесів виробництва безалкогольних напоїв з м’якітною текстурою, застосовуючи розроблену методику, показники фізико-хімічних та органолептичних властивостей продукту, математичні методи обробки результатів вимірювань.

Біографії авторів

Oksana Zhulinska, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61000

Старший викладач

Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Karyna Svidlo, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша 8, м. Харків, Україна, 61000

Доктор технічних наук, професор

Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Посилання

  1. Pro bezpechnist ta yakist kharchovykh produktiv. Law of Ukraine from 28.12.2014 67-VIII. Available: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/67-19
  2. Zhulinska, O., Svidlo, K. (2017). Assessment of the quality and safety of functional food products using mathematical models. Technical sciences and technologies, 1 (7), 217–225.
  3. Harrington, E. (1963). Calculation of the general izedindex of metallic primitives. Chemical Engineering Journal, 59, 132–147.
  4. Boitsov, B. V., Krianev, Yu. V., Kuznetsov, N. A. (1997). Kachestvo: printsipy, upravlenie. Moscow: MAI, 250.
  5. Kruglov, M. I. (1976). Sistemnyi analiz v standartizatsii i upravlenii kachestvom produktsii. Nauchnye trudy VNIIS, 29, 3–34.
  6. Nevskaya, K. A., Kutsyna, I. V. (2012). The Soviet Control Systems of Quality. Materialy konferentsii «Upravlenie kachestvom v obrazovanii, proizvodstvennyh sistemah i sfere uslug». Available: http://econf.rae.ru/article/6932
  7. Glichev, A. V., Kruglov, A. V., Kryzhanovskii, I. D. (1979). Upravlenie kachestvom produktsii: opyt, problemy, perspektivy. Moscow: Ekonomika, 175.
  8. Sivachenka, I. Yu. (2003). Upravlinnia mizhnarodnoiu konkurentospromozhnistiu pidpryiemstva. Kyiv: TsUL, 186.
  9. Katrych, O. O. (2015). Rozvytok kvalimetrychnykh metodiv otsiniuvannia protsesiv system upravlinnia yakistiu pidpryiemstv vidpovidno do vymoh mizhnarodnykh standartiv. Kharkiv, 169.
  10. Trishch, R. M., Slitiuk, E. A. (2006). Obobshchionnaia tochechnaia i interval'naia otsenki kachestva izgotovleniia detali DVS. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1, 63–67.
  11. Trishch, R. M., Slitiuk, E. A. (2006). Tochechnaia i interval'naia otsenki kachestva izdelii. Bulletin of the National Technical University «KhPI» Series: New solutions in modern technologies, 27, 96–102.
  12. Trishch, H. M. (2014). Rozrobka metodolohii otsiniuvannia protsesiv system upravlinnia yakistiu pidpryiemstv z urakhuvanniam vymoh mizhnarodnykh standartiv. Lviv, 162.
  13. Gumbel, E. (1965). Statistika ekstremal'nyh znachenii. Moscow: Mir, 450.
  14. Evlanov, L. G., Kutuzov, V. A. (1978). Ekspertnye otsenki v upravlenii. Moscow: Ekonomika, 129.
  15. Kannala, J., Rahtu, E., Heikkilä, J., Salo, M. (2005). A New Method for Affine Registration of Images and Point Sets. Lecture Notes in Computer Science, 224–234. doi:10.1007/11499145_25
  16. Heikkila, J. (2004). Pattern matching with affine moment descriptors. Pattern Recognition, 37 (9), 1825–1834. doi:10.1016/j.patcog.2004.03.005
  17. Deineka, I., Riabchykov, O. (2013). Rational design modelling methods of complex surface work piece creation. Teka Commision of Motorization and Energetics in Agriculture, 13 (4), 59–68.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-05-30

Як цитувати

Zhulinska, O., & Svidlo, K. (2017). Визначення параметрів якості безалкогольного функціонального напою за методикою із застосуванням афінних перетворень. Technology Audit and Production Reserves, 3(3(35), 49–55. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.105631

Номер

Розділ

Технології виробництва харчування: Оригінальне дослідження