Визначення параметрів якості безалкогольного функціонального напою за методикою із застосуванням афінних перетворень
DOI:
https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.105631Ключові слова:
функціональні харчові продукти, управління якістю та безпечністю, середнє квадратичне відхиленняАнотація
Проведені розрахунки якості безалкогольних напоїв функціонального призначення, згідно методики оцінки із застосуванням афінних перетворень, яка може бути застосована при будь-якому ідеальному значенні. Експериментальні дослідження виконувалися на прикладі процесів виробництва безалкогольних напоїв з м’якітною текстурою, застосовуючи розроблену методику, показники фізико-хімічних та органолептичних властивостей продукту, математичні методи обробки результатів вимірювань.
Посилання
- Pro bezpechnist ta yakist kharchovykh produktiv. Law of Ukraine from 28.12.2014 № 67-VIII. Available: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/67-19
- Zhulinska, O., Svidlo, K. (2017). Assessment of the quality and safety of functional food products using mathematical models. Technical sciences and technologies, 1 (7), 217–225.
- Harrington, E. (1963). Calculation of the general izedindex of metallic primitives. Chemical Engineering Journal, 59, 132–147.
- Boitsov, B. V., Krianev, Yu. V., Kuznetsov, N. A. (1997). Kachestvo: printsipy, upravlenie. Moscow: MAI, 250.
- Kruglov, M. I. (1976). Sistemnyi analiz v standartizatsii i upravlenii kachestvom produktsii. Nauchnye trudy VNIIS, 29, 3–34.
- Nevskaya, K. A., Kutsyna, I. V. (2012). The Soviet Control Systems of Quality. Materialy konferentsii «Upravlenie kachestvom v obrazovanii, proizvodstvennyh sistemah i sfere uslug». Available: http://econf.rae.ru/article/6932
- Glichev, A. V., Kruglov, A. V., Kryzhanovskii, I. D. (1979). Upravlenie kachestvom produktsii: opyt, problemy, perspektivy. Moscow: Ekonomika, 175.
- Sivachenka, I. Yu. (2003). Upravlinnia mizhnarodnoiu konkurentospromozhnistiu pidpryiemstva. Kyiv: TsUL, 186.
- Katrych, O. O. (2015). Rozvytok kvalimetrychnykh metodiv otsiniuvannia protsesiv system upravlinnia yakistiu pidpryiemstv vidpovidno do vymoh mizhnarodnykh standartiv. Kharkiv, 169.
- Trishch, R. M., Slitiuk, E. A. (2006). Obobshchionnaia tochechnaia i interval'naia otsenki kachestva izgotovleniia detali DVS. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1, 63–67.
- Trishch, R. M., Slitiuk, E. A. (2006). Tochechnaia i interval'naia otsenki kachestva izdelii. Bulletin of the National Technical University «KhPI» Series: New solutions in modern technologies, 27, 96–102.
- Trishch, H. M. (2014). Rozrobka metodolohii otsiniuvannia protsesiv system upravlinnia yakistiu pidpryiemstv z urakhuvanniam vymoh mizhnarodnykh standartiv. Lviv, 162.
- Gumbel, E. (1965). Statistika ekstremal'nyh znachenii. Moscow: Mir, 450.
- Evlanov, L. G., Kutuzov, V. A. (1978). Ekspertnye otsenki v upravlenii. Moscow: Ekonomika, 129.
- Kannala, J., Rahtu, E., Heikkilä, J., Salo, M. (2005). A New Method for Affine Registration of Images and Point Sets. Lecture Notes in Computer Science, 224–234. doi:10.1007/11499145_25
- Heikkila, J. (2004). Pattern matching with affine moment descriptors. Pattern Recognition, 37 (9), 1825–1834. doi:10.1016/j.patcog.2004.03.005
- Deineka, I., Riabchykov, O. (2013). Rational design modelling methods of complex surface work piece creation. Teka Commision of Motorization and Energetics in Agriculture, 13 (4), 59–68.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Oksana Zhulinska, Karyna Svidlo
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Закріплення та умови передачі авторських прав (ідентифікація авторства) здійснюється у Ліцензійному договорі. Зокрема, автори залишають за собою право на авторство свого рукопису та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY. При цьому вони мають право укладати самостійно додаткові угоди, що стосуються неексклюзивного поширення роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом, але за умови збереження посилання на першу публікацію статті в цьому журналі.