Вплив швидкості потоку повітря відносно обтюратора термостата на ефективність індукованого тепломасообміну

Автор(и)

  • Nicolay Pogozhikh Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-0835-4896
  • Andrey Pak Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0003-3140-3657
  • Alina Pak Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-0311-9731
  • Nicolay Chekanov Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0003-1131-3195

DOI:

https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.112507

Ключові слова:

індукований тепломасообмін, обтюратор термостата, швидкість потоку повітря

Анотація

Досліджено особливості протікання ефекту індукованого тепломасообміну за різної швидкості потоку повітря, що рухається відносно обтюратора термостата. Розраховано енергетичний баланс ефекту індукованого тепломасообміну за різної швидкості потоку повітря для виявлення особливостей даного ефекту. Визначені межі регулювання інтенсивності ефекту тепломасообміну швидкістю потоку повітря, що рухається відносно обтюратора термостата.

Біографії авторів

Nicolay Pogozhikh, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Кафедра фізико-математичних та інженерно-технічних дисциплін

Andrey Pak, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра фізико-математичних та інженерно-технічних дисциплін

Alina Pak, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, викладач

Кафедра товарознавства та експертизи якості товарів

Nicolay Chekanov, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра фізико-математичних та інженерно-технічних дисциплін

Посилання

  1. State Agency on Energy Efficiency and Energy Saving of Ukraine. Natsionalnyi plan dii z vidnovliuvanoi enerhetyky na period do 2020 roku. Available at: http://saee.gov.ua/sites/default/files/documents/Presentation_NAPRES_Norw_OCT_3_ukr.pdf. Last accessed: 10.01.2017.
  2. Shuvaev, A. V. (2013). The transformational model of agriculture and the problems of social, ecological and economic. Economy and entrepreneurship, 9, 405–409.
  3. Naumov, O. B., Stoianova-Koval, S. S. (2017). Institutional regulation’s strategic priorities of the food industry innovative development. The Scientific Papers of the Legislation Institute of the Verkhovna Rada of Ukraine, 1, 131–137.
  4. Naumov, O. B., Stoianova-Koval, S. S. (2017). Institutional regulation’s strategic priorities of the food industry innovative development. The Scientific Papers of the Legislation Institute of the Verkhovna Rada of Ukraine, 1, 131–137.
  5. Krisanov, D. F. (2013). The system guarantees safety and quality of food products in Ukraine: retrospective reform and the level of formation of the European dimension. Ekonomic & food security of Ukraine, 1, 64–72.
  6. Chernelevskyy, L., Kudrenko, N. (2014). Features and prospects of international quality standards in the processing industry. Scientific works of National university of food technologies, 20 (4), 30–37.
  7. Ng, K. C., Chong, K. E., Goh, G. G. G. (2014). Improving Overall Equipment Effectiveness (OEE) through the six sigma methodology in a semiconductor firm: A case study. 2014 IEEE International Conference on Industrial Engineering and Engineering Management. IEEE, 833–837. doi:10.1109/ieem.2014.7058755
  8. Behdin, S., Monje, A., Lin, G.-H., Edwards, B., Othman, A., Wang, H.-L. (2015). Effectiveness of Laser Application for Periodontal Surgical Therapy: Systematic Review and Meta-Analysis. Journal of Periodontology, 86 (12), 1352–1363. doi:10.1902/jop.2015.150212
  9. Danilevicius, P., Rekstyte, S., Balciunas, E., Kraniauskas, A., Sirmenis, R., Baltriukiene, D., Bukelskiene, V., Gadonas, R., Sirvydis, V., Piskarskas, A., Malinauskas, M. (2013). Laser 3D micro/nanofabrication of polymers for tissue engineering applications. Optics & Laser Technology, 45, 518–524. doi:10.1016/j.optlastec.2012.05.038
  10. Pogozhikh, M., Pak, A. (2017). The development of an artificial energotechnological process with the induced heat and mass transfer. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1(8 (85)), 50–57. doi:10.15587/1729-4061.2017.91748
  11. Pogozhikh, M. I., Pak, A. O., Zherebkin, M. V., Pak, A. V. (2014). Hidrotermichna obrobka krup iz vykorystanniam pryntsypiv sushinnia zmishanym teplopidvodom. Kharkiv: KhDUKhT, 170.
  12. Strogatz, S. (2001). Non-linear Dynamics and Chaos: With applications to Physics, Biology, Chemistry, and Engineering. Westview Press, 515.
  13. Ouannas, A., Odibat, Z. (2015). Generalized synchronization of different dimensional chaotic dynamical systems in discrete time. Nonlinear Dynamics, 81 (1-2), 765–771. doi:10.1007/s11071-015-2026-0
  14. Chen, Y., Zhang, J. (2013). Analysis of the influences of gas temperature fluctuation on the soot formation and oxidation. Fuel, 111, 492–495. doi:10.1016/j.fuel.2013.03.077
  15. Gu, X., Song, J., Wei, Y. (2016). Experimental study of pressure fluctuation in a gas-solid cyclone separator. Powder Technology, 299, 217–225. doi:10.1016/j.powtec.2016.05.028
  16. Noskov, A. S., Alekhin, V. N., Khait, A. V., Anoshin, N. M. (2015). Visualization of air flow in vortex tube using different turbulence models. Russian Journal of Construction Science and Technology, 1, 43–48.
  17. Safaei, M., Goodarzi, M., Mohammadi, M. (2011). Numerical modeling of turbulence mixed convection heat transfer in air filled enclosures by finite volume method. The International Journal of Multiphysics, 5 (4), 307–324. doi:10.1260/1750-9548.5.4.307
  18. Kentish, S., Feng, H. (2014). Applications of Power Ultrasound in Food Processing. Annual Review of Food Science and Technology, 5 (1), 263–284. doi:10.1146/annurev-food-030212-182537
  19. Sani, A. M., Sardarodiyan, M. (2016). Ultrasound applications for the preservation, extraction, processing and quality control of food. BioTechnology: An Indian Journal, 12 (4), 162–174.
  20. Mohammadi, V., Ghasemi-Varnamkhasti, M., Ebrahimi, R., Abbasvali, M. (2014). Ultrasonic techniques for the milk production industry. Measurement, 58, 93–102. doi:10.1016/j.measurement.2014.08.022
  21. Nikonova, A. S., Ivaney, A. A. (2014). Investigation of the method of reception of liquid fof smoking on the basis acoustically generated aerosol. Scientific journal NRU ITMO. Series «Processes and Food Production Equipment», 4, 161–168.
  22. Pogozhikh, M., Pak, A., Pak, A., Zherebkin, M. (2017). Technical implementation of the equipment using the process of induced heat and mass transfer. ScienceRise, 6, 29–33. doi:10.15587/2313-8416.2017.1036

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-09-21

Як цитувати

Pogozhikh, N., Pak, A., Pak, A., & Chekanov, N. (2017). Вплив швидкості потоку повітря відносно обтюратора термостата на ефективність індукованого тепломасообміну. Technology Audit and Production Reserves, 5(1(37), 35–41. https://doi.org/10.15587/2312-8372.2017.112507

Номер

Розділ

Технології та системи енергопостачання: Оригінальне дослідження